Friday , April 12 2024

Larisa Blanari, președinta OFSD Suceava: ”Dacă mobilizarea este una puternică, vom reuși să câștigăm cele patru tururi de alegeri pe care le avem în 2024”

La eveniment au participat peste 670 de femei, reprezintând doar o parte din totalul celor peste 3.000 de doamne care și-au propus să fie portavocea PSD-ului la nivel de județ. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a luat parte la consiliul organizat vineri, 1 martie, pentru a-și arătat susținerea față de Președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, candidatul propus pentru alegerile europarlamentare din partea PSD.

Vineri, 1 martie, a avut loc alegerea Consiliului Politic al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Suceava, eveniment care s-a bucurat de prezența ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

Președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, candidatul propus pentru alegerile europarlamentare din partea PSD, a moderat conferința la care au luat cuvântul, pe rând, ministrul Natalia Intotero, secretarul general al OFSD Maria Lazăr, președintele PSD Suceava, Ioan Stan, deputații Eugen Bejinariu și Mirela Adomnicăi, senatorul George Mândruță,  deputatul George Șoldan, Vasile Râmbu, președintele organizației municipale a PSD Suceava, Carmen Năstase, președinta OFSD Neamț, și Cristian Șologon, secretar general PSD Suceava.

La eveniment au participat peste 670 de femei, reprezintând doar o parte din totalul celor peste 3.000 de doamne care și-au propus să fie portavocea PSD-ului la nivel de județ.

Natalia Intotero, ministrul Familiei (stânga) și Larisa Blanari, Președinta OFSD Suceava

”Nu întâmplător suntem astăzi multe, doamnelor, în prima zi de primăvară, care este anotimpul renașterii, pentru că nu doar natura renaște astăzi, ci și scena politică suceveană. Constat asta văzându-vă în număr atât de mare și văzând că v-ați prezentat cu drag la aceste alegeri. Înainte de a impresiona, acest număr mare de doamne cântărește. Sunteți doar o parte din doamnele care fac parte din această organizație și vă rog să transmiteți prietenelor, cunoștințelor, mamelor dumneavoastră, următorul mesaj al președintei OFSD Suceava: la Suceava, rolul femeii în politică nu mai stârnește doar zâmbete sceptice, ci poate emoții temătoare pentru adversarii politici. Vă vorbesc astăzi și în calitate de om ce se află pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Mulțumesc PSD pentru această onoare și vreau să vă amintesc doamnelor că e important să fim unite, pentru că dacă mobilizarea este una puternică vom reuși să câștigăm cele patru tururi de alegeri pe care le avem în 2024 și să respectăm ceea ce ne-am promis între noi, pentru că eu m-am văzut cu fiecare din dumneavoastră în parte, ca atunci când cineva dintre noi ajunge într-o funcție să ajute încă o doamnă să urce pe scară”, a declarat Larisa Blanari în discursul de deschidere a evenimentului de vineri.

Aceasta a ținut să mulțumească conducerii centrale a PSD pentru procentul de 30% alocat femeilor pe listele electorale în acest an, precizând că ținta OFSD este să aibă mai multe doamne primar, mai multe doamne consilier după alegerile din 9 iunie.

Ministrul Natalia Intotero a spus că a ales să fie prezentă la Suceava într-o astfel de zi pentru că organizația județeană a decis să trimită în Parlamentul European o femeie puternică, harnică, care își iubește foarte mult familia și sentimentele pe care le are față de familia sa le are față de toate doamnele și domnișoarele din județul Suceava și față de toți locuitorii județului.

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, le-a rugat pe doamnele prezente la consiliu să fie cap de afiș în campania electorală, mai ales că 30% dintre ele se vor regăsi pe listele de la alegerile locale.

Toți ceilalți invitați care s-au adresat membrelor OFSD Suceava le-au felicitat pentru alegerea făcută și au urat succes în cariera politică, mai ales că acest an este unul de foc, urmând a fi organizate patru tipuri de alegeri. (Oana NUȚU)

 

 

 

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …