La Suceava se moare și Ministerul Sănătăţii a decis să testeze tot Bucureștiul

26 martie 2020, 8:20

Aflat taman la Suceava, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins și în alte mari orașe ale țării. Ministerul Sănătății intenționează să testeze toată populația Bucureștiului pentru coronavirus.

 

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24. Acesta a precizat că planul este ca toate aglomerările urbane să fie testate, iar Bucureștiul reprezintă cea mai mare astfel de aglomerare.

La capacitatea de testare de acum, când România poate efectua peste 1.000 teste pe zi, autorităţile ar avea nevoie de circa 2.600 zile pentru a-i testa pe bucureşteni.

„Vom testa pe categorii şi în funcţie de contact. De asemenea, vom mări capacitatea de testare”, a mai spus Nelu Tătaru, relateaza Mediafax.

Pana miercuri seara, in Romania 17 oameni au murit din cauza coronavirusului. Opt dintre acestia sunt suceveni.

Secretarul de stat Tataru se afla de doua zile la Suceava. Zilnic, ore in sir, acesta face, prin telefon, turul televiziunilor bucurestene, explicand cum rezolva problemele de la Spitalul sucevean. Chiar daca  la televizor Tataru spune ca una dintre cauzele dezastrului de la Suceava o reprezinta si lipsa testarilor, decizia sa si a Ministerului pe care-l reprezinta a fost sa inceapa testarea la Bucuresti.

reportersite

16 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Carmen Ianos 31/03/2020 la ora 15:40 -

  Da,cei vde la Sp.Mun.C-lung Mold am fost testati de joi seara si nici acum nu au venit rezultatele,continuam sa mergem la servici,administram trat.la 15pacenti,am avut contact direct cu medici pozitivi…NIMENI NU NE BAGA CU ADEVARAT IN SEAMA…astept sa vina ziua in care vom fi ca Sp.Jud…

 2. Elena 26/03/2020 la ora 22:04 -

  Bai fratilor cum sa înceapă testarea din București daca focarul e la Suceava, cine dracu te-a pus in functia asta idiotule nu vezi ca mor oameni cu zile in acest spital si tu începi testarea din capitala să-ți fie rusine, in loc sa faceti aprovizionare cu măști si tot ce trebuie ati luat atâția saci negri pentru morți de ce? Inseamna ca e adevarat ca vreti sa lăsați să moară lumea aici la Suceava si va trebuiau si saci sa aveti unde să-i puneți.. tara de ca..t tara de hoti vreți sa omorati bătrânii sa nu le mai dati pensii sa aveti voi de unde fura mai mult

 3. Dan Popescu 26/03/2020 la ora 14:26 -

  Acolo au blocat testele.La C-lung Moldovenesc este bătaie de joc.

 4. Geta 26/03/2020 la ora 13:16 -

  Suceava trebuie testată .Acolo sa pierdut firul îmbolnăvirilor!trebuie închisă și testată!Bucureștiul degeaba testează toată populația daca nu este închis !Au case de vacanță și se vintura de colo colo toți.Nu mai vorbim cît durează testarea a 4milioane de oameni.Teste și bani aruncati la gunoi!!

 5. Dan 26/03/2020 la ora 12:17 -

  Păi din nou NUMIT POLITIC? Nu o sa se rezolve nimic așa

 6. Ian 26/03/2020 la ora 12:07 -

  Intrebarea e de ce la Suceava? Suceava nu e nici pe ‘linia frontului’. Nu erau nici aglomerati. De ce nu s-au respectat protocoalele? Raspunderea completa e a managerului spitalului.

 7. dragos v. 26/03/2020 la ora 12:00 -

  Pentru aceleasi afirmatii ministrul Costache a fost nevoit sa-si depuna demisia.

 8. Lily 26/03/2020 la ora 11:13 -

  Niște incompetenți cei de la Sănătate. Pornind de la cap… Cum sa lași sa meargă acasă tot personalul sanitar testat, înainte de a ști rezultatele??? În condițiile în care dl Mandachi și a pus camere din hotelul sau la dispoziție! Cum sa externe i pacienți și să-i lași sa meargă la familiile lor fără sa le facă teste??? Cum sa transferi pacienți la alte spitale fără teste??? Asta e incompetenta crasă! Și apoi anunță că va fi testat Bucureștiul? La Suceava e focarul maxim de infecție iar ei se joacă????? ASASINI ÎN MASA SE NUMESC ACEȘTIA!

 9. Dobrea Alina 26/03/2020 la ora 10:35 -

  Rusine!!!În Suceava se moare se îmbolnăvesc oameni și medici pe capete și voi testați Bucureștiul!!!?Rușine să vă fie!!!

 10. Ely 26/03/2020 la ora 10:26 -

  Ar trebui sa fie o prioritate cei din linia întâi ( doctori, asistente, infirmieri, brancardieri,ambulanței, pompieri etc) SUCEAVA ESTE FOCAR DE INFECȚII ..aici trebuiesc luate măsuri urgente nu în București

 11. Mm 26/03/2020 la ora 10:06 -

  Tampitule, sunt oameni externati care au ajuns acasa cu frica in san daca avem sau nu. Retardatule am iesit ca un hot din spital cu nou nascut si nu stiu daca mi.am contaminat sotul, copilul de 4 ani si mama.

 12. Elys 26/03/2020 la ora 9:00 -

  Este rusinos ce se intampla in Romania Nu se ia in consideratie gravitatea situatiei.Testati prima data populatia Sucevei si apoi Bucurestiul .Trebuiau inchise repede punctele de intrare in Romania. Intrarea se facea doar pe la Arad si toti erau bagnati in carantina in hotelurile di Constanta, acum Romania era salvata ! Noi cei care am ramas afara,v-am ruga sa fim informati corect de situatia concetatenilor nostri.

 13. Silvia 26/03/2020 la ora 8:36 -

  Și-a dat seama guvernul că, Doamne ferește, s-ar putea îmbolnăvi chiar ei. Normal că încep cu Bucureștiul!

 14. Gelu 26/03/2020 la ora 8:24 -

  Ar trebui sa le fie rusine ! In mod normal ar trebui sa inceapa la Suceava unde este situatia cea mai tragica.

 15. Raba 26/03/2020 la ora 8:12 -

  Vrei sa insinuiezi ca-i economist sau altceva decat medic! CV-ul lui este pe internet. Este medic chirurg in Husi, fost asistent medical, absolvent al liceului sanitar din Suceava, fost parlamentar PNL!!! Oricum, fata de boemul Costache(de unde altundeva, daca nu din Sibiul lui Iohannis), mi se pare oricum mai bun.

 16. dragos v. 26/03/2020 la ora 6:23 -

  Oare ce profesie are secretarul de stat Nelu Tataru ?