La Suceava se moare și Ministerul Sănătăţii a decis să testeze tot Bucureștiul

26/03/20 ora:8:20am

Aflat taman la Suceava, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins și în alte mari orașe ale țării. Ministerul Sănătății intenționează să testeze toată populația Bucureștiului pentru coronavirus.

 

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24. Acesta a precizat că planul este ca toate aglomerările urbane să fie testate, iar Bucureștiul reprezintă cea mai mare astfel de aglomerare.

La capacitatea de testare de acum, când România poate efectua peste 1.000 teste pe zi, autorităţile ar avea nevoie de circa 2.600 zile pentru a-i testa pe bucureşteni.

„Vom testa pe categorii şi în funcţie de contact. De asemenea, vom mări capacitatea de testare”, a mai spus Nelu Tătaru, relateaza Mediafax.

Pana miercuri seara, in Romania 17 oameni au murit din cauza coronavirusului. Opt dintre acestia sunt suceveni.

Secretarul de stat Tataru se afla de doua zile la Suceava. Zilnic, ore in sir, acesta face, prin telefon, turul televiziunilor bucurestene, explicand cum rezolva problemele de la Spitalul sucevean. Chiar daca  la televizor Tataru spune ca una dintre cauzele dezastrului de la Suceava o reprezinta si lipsa testarilor, decizia sa si a Ministerului pe care-l reprezinta a fost sa inceapa testarea la Bucuresti.

15 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Elena 26/03/2020 la ora 22:04 - Raspunde

  Bai fratilor cum sa înceapă testarea din București daca focarul e la Suceava, cine dracu te-a pus in functia asta idiotule nu vezi ca mor oameni cu zile in acest spital si tu începi testarea din capitala să-ți fie rusine, in loc sa faceti aprovizionare cu măști si tot ce trebuie ati luat atâția saci negri pentru morți de ce? Inseamna ca e adevarat ca vreti sa lăsați să moară lumea aici la Suceava si va trebuiau si saci sa aveti unde să-i puneți.. tara de ca..t tara de hoti vreți sa omorati bătrânii sa nu le mai dati pensii sa aveti voi de unde fura mai mult

 2. Dan Popescu 26/03/2020 la ora 14:26 - Raspunde

  Acolo au blocat testele.La C-lung Moldovenesc este bătaie de joc.

 3. Geta 26/03/2020 la ora 13:16 - Raspunde

  Suceava trebuie testată .Acolo sa pierdut firul îmbolnăvirilor!trebuie închisă și testată!Bucureștiul degeaba testează toată populația daca nu este închis !Au case de vacanță și se vintura de colo colo toți.Nu mai vorbim cît durează testarea a 4milioane de oameni.Teste și bani aruncati la gunoi!!

 4. Dan 26/03/2020 la ora 12:17 - Raspunde

  Păi din nou NUMIT POLITIC? Nu o sa se rezolve nimic așa

 5. Ian 26/03/2020 la ora 12:07 - Raspunde

  Intrebarea e de ce la Suceava? Suceava nu e nici pe ‘linia frontului’. Nu erau nici aglomerati. De ce nu s-au respectat protocoalele? Raspunderea completa e a managerului spitalului.

Spune-ti parerea!