Thursday , December 1 2022

La Suceava, BAC-ul se va susţine în 21 de centre de examen

simulari bacalaureat

In sesiune iunie-iulie de anul acesta, Bacalaureatul se va susţine în 21 de centre de examen u vor exista, de asemenea, şase centre zonale de desfăşurare a examenului de Bacalaureat din care în trei dintre acestea vor fi organizate câte două subcomisii, respectiv la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni, Liceul Tehnologic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus şi Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei u potrivit estimărilor realizate de ISJ Suceava, anul acesta vor susţine Bacalaureatul 7.183 de elevi din clasele a XII a şi a XIII a, la care se adaugă şi elevii din anii anteriori

Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava a stabilit centrele unde se va desfăşura bacalaureatul de anul acesta. Potrivit celor spuse de Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, la nivelul judeţului, examenul de bacalaureat, din sesiunea iunie-iulie 2013, se va susţine în 21 de centre de examen, participând elevi din 44 de şcoli. De asemenea, sunt stabilite şase centre zonale, din care în trei vor fi organizate câte două subcomisii respectiv Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni, Liceul Tehnologic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus şi Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei.
Datele centralizate de Inspectoratul Scolar Judeţean Scolar arată că anul acesta vor susţine examenul de bacalaureat un număr de 7.183 de elevi din clasele a XII a şi a XIII a, la care se adaugă şi elevii din anii anteriori.
Elevii suceveni se pot înscrie la prima sesiune de Bacalaureat în perioada 27-31 mai
Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, prima sesiune are loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând sa se înscrie în perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia pe data de 31 mai 2013. Examenul de bacalaureat din 2013 va avea aceleaşi probe ca în 2012. In perioada 10-28 iunie candidaţii vor fi evaluaţi la probele orale, iar din 1 până în 5 iulie vor fi testaţi la probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 12 iulie. Examenul de bacalaureat din 2013 începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română (proba A), susţinută până în 12 iunie. In perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute pe 1 iulie la Limba şi Literatura Română (proba E a) şi în 2 iulie – la Limba şi Literatura Maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi in 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).
Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9-11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
Lista disciplinelor la care candidaţii sustin examenul de bacalaureat în cele doua sesiuni din 2013 râmâne cea aprobată în 2010 prin ordinul ministrului Educaţiei. (Georgiana GROZA)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …