Wednesday , February 1 2023

La Spitalul Județean se lucrează de zor la extinderea Blocului Operator

In ciuda temperaturilor scăzute din ultimele zile, curtea unității spitalicești e plină de muncitori și utilaje de mare tonaj. Prin extinderea  Blocului Operator se creează patru săli de operație care vor avea dimensiuni mai mari (aproximativ 60 mp) decât cele existente. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 26 de milioane de lei, iar durata de execuție este de 12 luni

În ciuda temperaturilor scăzute din ultimele zile, lucrările din curtea Spitalului Județean pentru extinderea Blocului Operator continuă, utilaje de mare tonaj punând stăpânire, zilele acestea, pe curtea clădirii.

Extinderea Blocului Operator este justificată prin faptul că spitalul județean prestează servicii medicale pentru un număr mult mai mare de pacienți decât în anii anteriori și prin prognozele elaborate în viitor va crește numărul acestor beneficiari, datorită apariției unor noi specialități chirurgicale, respectiv chirurgie plastică, chirurgie vasculară, chirurgie toracică și neurochirurgie. “Prin extinderea  Blocului ­O­perator se creeazăpatru săli de operație care vor avea dimensiuni mai mari (aproximativ 60 mp) decât cele existente, știind că anumite specialități (neurochirurgie, chirurgie vasculară/ cardiologie intervențională, ortopedie) necesită spații mai mari, precum și spații anexe corespunzătoare Blocului Operator”, a menționat managerul Vasile Rîmbu. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 26 de milioane de lei, iar durata de execuție este de 12 luni. Clădirea va avea demisol, parter și trei etaje, însumând o suprafață de 1.000 de metri pătrați și va fi ridicată de o asociere de firme, și anume S.C. CONEST S.A. Iași – lider de asociere, împreună cu S.C. DACORUM GRUP S.R.L. Iași, S.C. CLIMA THERM CENTER T S.R.L. Iași și S.C. SAM CONCEPT S.R.L. Iași.

“Sălile de operație vor fi proiectate, dotate și realizate conform standardelor internaționale privind sănătatea și au ca scop dezvoltarea și eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale”, a completat managerul Vasile Rîmbu. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …