Friday , July 1 2022

La Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, 1.100 de tineri susțin zilele acestea proba sportivă pentru admiterea în școlile postliceale MAI

Joi a început evaluarea performanței fizice a candidaţilor înscrişi pentru o nouă sesiune de admitere în școlile postliceale de jandarmi, agenți de poliție sau poliție de frontieră din subordinea MAI. Cei 1.100 de tineri din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui care s-au înscris la concursul de admitere vor fi evaluați până pe 6 aprilie la Centrul Zonal de Selecție de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni.

”1.100 de tineri sunt cu un pas mai aproape să își împlinească visul de a ocupa unul dintre locurile scoase la concursul de admitere planificat de către Ministerul Afacerilor Interne în perioada martie-mai 2022. În perioada 31 Martie – 6 Aprilie se desfășoară proba de evaluare a performanței fizice, ce constă într-un traseu practic-aplicativ, a celor care își doresc să îmbrace uniforma caracteristică armei spre care aspiră. Mult succes tuturor candidaților! Cei mai buni să reușească!”, au transmis reprezentanții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni.

În această sesiune de admitere, Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs în cele 6 unități de învățământ în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari 2.880 de locuri. Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni are disponibile 350 de locuri pentru Admiterea 2022, dintre care 3 pentru romi și 2 pentru alte minorități. Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, are loc în 9 aprilie, la unitățile de recrutare. Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie-20 mai, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai. (O. NUȚU)

Vezi si

Unele instituții publice din municipiul Suceava vor reveni la sistemul centralizat de termoficare

O investiție a municipiului Suceava finalizată cu un deceniu în urmă începe să conteze abia …