Saturday , March 2 2024

La licitația pentru proiectul zonei de agrement de la Pădurea Zamca a fost depusă o singură ofertă

De data asta nu a fost cu noroc a treia oară a fost cu noroc pentru Primăria Suceava. La licitația pentru proiectarea zonei de agrement „Pădurea Zamca” s-a prezentat, în sfârșit, un ofertant iar în acest fel demersul Primăriei nu a mai avut același final nefericit ca primele două licitații când nu au fost depuse oferte.

Singura ofertă a fost depusă de o firmă din județul Ilfov, dar și aceasta s-a prezentat la cea de-a treia licitație organizată de Primăria Suceava pentru a realiza documentația la proiectul zonei de agrement a Sucevei nu de una singură. Mai exact, firma ilfoveană a venit alături de cinci subcontractanți din care unul este și „terț susținător”, niciuna din firme nefiind cu sediul pe raza județului nostru. Nu e mai puțin adevărat că, între timp, municipalitatea suceveană a revizuit indicatorii tehnico-economici și a suplimentat valoarea de la licitație. Astfel, dacă la primele două licitații – la care nu s-a prezentat nimeni și, pe cale de consecință, au fost anulate – suma estimată de Primăria Municipiului Suceava era de numai 400.000 de lei, de această dată suma a fost majorată la 650 de mii de lei, fără TVA.

De acești bani, ofertantul va trebui să realizeze – desigur, dacă oferta va fi conformă – un studiu de fezabilitate (inclusiv studiile de teren geotehnic și topografic), dar și proiectul tehnic cu detalii de execuție. Spre comparație, suma prevăzută de Primărie pentru proiectarea zonei de agrement de la Parcul șipote a fost estimată, inițial, la 650 de mii de lei, dar față de zona de agrement Zamca, suprafața de la Şipote este de peste două ori mai mică. Pe de altă parte, zona de agrement de la Zamca se dorește a fi una apropiată de conceptul de parc de aventură, în vreme ce la șipote se dorește a fi un concept care să susțină mai mult și partea de turism cultural. (D.P.)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …