Tuesday , December 6 2022

La intrarea în vacanță, doar 5 noi cazuri de COVID în școlile sucevene

La intrarea în vacanța forțată de două săptămâni, decisă de Ministerul Educației, unitățile de învățământ din județul Suceava au raportat doar cinci noi cazuri de COVID, dintre care două la elevi și trei la personalul din sistem.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, vineri, 22 octombrie, au fost confirmate cu coronavirus două cadre didactice, de la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava și de la Liceul Tehnologic ”Nicolai Nanu” Broșteni, și un angajat din categoria personal nedidactic, de la Școala Gimnazială Dornești. De asemenea, au primit rezultate pozitive la testarea pentru virusul SARS-Cov2 doi elevi, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava.

Pe parcursul acestei săptămâni, incidența cazurilor de COVID în școli a înregistrat o scădere constantă, de la 53 de cazuri raportate luni, la 29 marți, 30 miercuri, 13 joi și, într-un final, săptămâna s-a încheiat cu doar 5 cazuri nou înregistrate. Săptămâna trecută, trendul a fost același, luni se adunaseră câteva zeci de cazuri de peste weekend, iar de marți numărul a continuat să scadă, până la finalul săptămânii, când au fost raportate doar 13 cazuri într-o zi.

Toți elevii din România au intrat vineri, 22 octombrie, într-o vacanță care ar urma să se încheie pe 5 noiembrie, dacă situația epidemiologică nu va impune prelungirea ei. Conform calendarului pentru anul școlar 2021-2022, în perioada 25 octombrie-1 noiembrie, elevii din clasele primare și preșcolarii ar fi trebuit să fie în vacanță, însă, în contextul creșterii numărului de infectări zilnice cu COVID s-a decis impunerea unei vacanțe școlare de două săptămâni pentru toate ciclurile școlare. (O. N.)

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …