Wednesday , February 8 2023

La întâlnirea cu ministrul Turismului, criza forței de muncă, prezentată de antreprenorii din zona montană drept cea mai gravă problemă

La întâlnirea care a avut loc la sediul Primăriei Vatra Dornei, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a discutat cu operatorii economici din zonă și despre  valorificarea sectorului balneo și profesionalizarea participării la târgurile internaționale

Sâmbătă, 11 decembrie a.c., ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a avut o primă întâlnire, în sediul Primăriei Vatra Dornei, cu reprezentanții mediului de afaceri din domeniul turismului și IMM-urilor din zona de munte a județului Suceava, pentru a putea afla problemele cu care se confruntă în activitate și care pot fi preluate de către instituție.

Printre principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii se remarcă intensificarea eforturilor de promovare a destinației turistice România. În acest sens, a fost subliniată necesitatea participării la târgurile internaționale de profil, cu stand național și un concept bine definit. Importantă, în viziunea reprezentanților mediului de afaceri, este și valorificarea sectorului balneo, dar și a domeniilor schiabile din țară, pentru a crește atractivitatea pe piețele externe.

„Așa cum am promis, am dat startul programului de consultări regionale. Am avut o ședință extrem de interesantă, de peste trei ore, în care am putut să discut cu reprezentații mediului de afaceri din zonă toate aspectele care au caracter urgent și care le îngreunează activitatea. Multe dintre problemele enunțate sunt, într-adevăr, generale. Am luat act de ele și, după ce voi încheia întâlnirile teritoriale propuse pentru următoarele două luni, voi contura concluziile astfel încât să reușim să axăm activitatea viitoare a ministerului pe rezolvarea acestora. Mai mult, un deziderat al mandatului meu este să transform această instituție, responsabilă de antreprenoriat și turism, într-una cu adevărat folositoare”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Pe lângă aceste propuneri, a fost evidențiată criza forței de muncă, una dintre cele mai apăsătoare probleme pentru operatorii economici din zonă. La discuții au participat și autoritățile județene și locale: vicepreședinții Consiliului Județean Suceava Silviu-Cristinel Crețu și Niculai Barbă, administratorul public al Județului, Irina Vasilciuc, prefectul Gheorghe-Alexandru Moldovan și de șeful de cancelarie a Prefecturii, colonelul (r) Emilian Țehaniuc. (D.P.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …