Thursday , September 29 2022
Breaking News

La începutul lunii viitoare trebuie finalizate documentațiile pentru modernizarea secției de Infecțioase și separarea fluxului de personal medical la SJU Suceava

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a încheiat, recent, un contract pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării, transformării și extinderii secției de Infecțioase în vederea adaptării la cerințele epidemiei de COVID 19, inclusiv pentru dotarea secției respective.

Inițial, procedura demarată de SJU a fost anulată deoarece suma ofertată – 135 de mii de lei – depășea plafonul pe care unitatea spitalicească îl estimase a fi necesar. Procedura a fost apoi reluată iar contractul a fost încheiat pentru echivalentul în lei a circa 15 mii de euro.

De asemenea, SJU a contractat, zilele trecute, și serviciile de realizare a studiului de fezabilitate pentru extindere și dotare acces spital în vederea separării fluxului personalului medical. Suma pentru care a fost contractat respectivul studiu este echivalentul a circa 9.500 de euro. Ambele vor trebui realizate în 30 de zile calendaristice, ceea ce înseamnă că la începutul lunii viitoare SJU Suceava va fi în măsură să comunice mai clar cum va fi efectiv rezolvată separarea fluxului de personal în sensul de a se prezenta varianta acceptată de extindere și dotare acces SJU, dar și probabil mai presanta problemă a secției de Infecțioase în vederea adaptării la cerințele epidemiei de COVID 19.

Reamintim că problema secției de Infecțioase a SJU – amplasată într-unul din pavilioanele de la așa numitul „Spital Vechi” – a fost una din problemele asupra căreia s-a insistat foarte mult când s-a hotărât ca SJU să nu mai fie sub comandă militară. (D.P.)

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …