Saturday , November 26 2022

UPDATE: La hub-ul de la Suceava este așteptat sâmbătă noapte convoiul cu cel mai mare ajutor umanitar donat de Franța Ucrainei

Convoiul cu cel mai mare ajutor umanitar donat Ucrainei de Franța a plecat vineri dimineață din Constanța spre hub-ul de la Suceava. Cele peste 1.000 de tone de bunuri donate vor începe să ajungă la HUB-ul european de la Suceava sâmbătă noaptea.

Conform ISU Suceava, o ceremonie de predare a primelor donaţii, la care vor participa ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, şi Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, va avea loc, duminică, 9 octombrie, de la ora 10.00, la HUB-ul sucevean.
15 vehicule de pompieri și salvare vor fi aduse de către circa 40 de militari ai securității civile franceze. Restul de materiale vor ajunge în zilele următoare la HUB-ul european.

Mașinile de pompieri și salvare sunt transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia, transmite Ziua de Constanța.

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina a ajuns miercuri dimineață în Portul Agigea. Nava trebuia să ajungă marți, dar a întârziat din motive obiective, a informat Ambasada Franţei. Vasul a adus peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina, donaţiile urmează să fie distribuite beneficiarilor ucraineni, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi.

Ajutoarele umanitare constau în:

*15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);

*25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;

*60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte;

*5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;

*peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Operaţiunea, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundaţiei CMA CGM, care a pus la dispoziţie pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”, precizează Ambasada Franţei. (O.S.)

sursa foto: ISU Dobrogea

Vezi si

FLUTUR: Traficul ridicat din PTF Vicovu de Sus-Crasna arată necesitatea deschiderii punctelor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei

De la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna, în …