Wednesday , February 8 2023

La concursul pentru şefia ISJ s-au înscris trei candidaţi

In competitie s-au înscris cei doi candidaţi care au participat şi la primul concurs organizat de MECS, Gheorghe Lazăr şi Virginel Iorgache, dar şi o profesoară de matematică de la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”. Concursul se va desfăşura între 27 iulie şi 7 august, la sediul MECS

Inspectoratul Scolar Suceava - martie 2015 - 000 [800x600]

Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava a informat că la concursul de inspector general ce se va desfăşura între 27 iulie şi 7 august la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice s-au înscris trei candidaţi. Pentru şefia învăţământului sucevean concurează: Gheorghe Lazăr, actualul inspector general al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava şi Anca Andrei, profesor de matematică la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava. Amintim că la concursul organizat de MECS în luna martie a.c., Gheorghe Lazăr, deşi s-a înscris, nu a participat din cauze medicale. Inspectorul general din fruntea Inspectoratului Scolar Suceava declarând la vremea respectivă că o răceală puternică l-a ţintuit la pat, fapt ce nu i-a permis participarea la concurs. Acelaşi lucru întâmplându-se cu mai mulţi candidaţi din ţară. Pentru a reprezenta învăţământul sucevean, la primul concurs organizat de MECS, s-a înscris şi directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, Virginel Iordache, care nu a promovat din lipsa câtorva sutimi.
Dacă Gheorghe Lazăr a spus sigur că se va înscrie la cel de-al doilea concurs organizat de Minister, Virginel Iordache a declarat că se mai gândeşte, însă s-a înscris în cele din urmă. Precizăm că profesoara de matematică, Anca Andrei, nu şi-a exprimat, până acum dorinţa de a candida la concurs.
Menţionăm că Gheorghe Lazăr ocupă fotoliul de inspector şcolar general încă din luna mai a anului 2012, când a fost numit inspector general prin delegaţie în interesul învăţământului.
Conform ISJ Suceava, concursul are trei probe, după cum urmează: evaluarea curricumului vitae (CV), susţinerea, în 30 de minute, a unui test grilă, utilizând calculatorul şi susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. Punctajul maxim pentru fiecare probă este 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este 35 de puncte. La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, iar la data concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.
Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa postului şi documentele necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul MECS, cât şi la sediul fiecărui inspectorat şcolar. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …