Monday , December 5 2022

La Cetatea de Scaun este programată o dezbatere publică pe tema “Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”

Susținerea și prioritizarea sectorului turistic în cadrul economiei naționale, investițiile publice și private, reducerea evaziunii fiscale în turism, digitalizarea și impactul noilor tehnologii în acest domeniu, promovarea turistică inteligentă, precum și parteneriatul echitabil public-privat sunt doar câteva dintre măsurile care vor fi dezbătute pe larg în cadrul unui eveniment programat joi, de la ora 13.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Dezbaterea publică “Turismul românesc: Între impas și oportunitate” este organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Alianța pentru Turism, Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și Asociația Națională a Antreprenorilor, cu scopul de a identifica soluții care să susțină turismul românesc ca axă prioritară de dezvoltare economică.

Potrivit CONAF, evenimentul aduce față în față autoritățile locale cu mediul de afaceri, reprezentanți din domeniul turistic la nivel regional și național, în dorința de a găsi oportunități de creștere și dezvoltare a turismului, în toate formele sale: religios, balnear, istoric, de agrement, ospitalier.

“După trei dezbateri în cele mai importante centre turistice din țară, Constanța, Brașov, Vâlcea, poposim la Suceava pentru a completa și schița foaia finală de parcurs, rezultată în urma discuțiilor cu autoritățile locale și antreprenori importanți, ancorați în realitatea românească. După mai bine de 18 luni, timp în care turismul românesc a fost în convalescență, după eforturi imense pentru a susține relansarea acestui segment economic, realitatea demonstrează ca există o legătură de cauzalitate și interdependență între gradul de vaccinare, promovarea imaginii și revenirea turismului. Din păcate, la ambele capitole stăm prost și revenirea pare tot mai grea fără un efort conjugat din toate părțile”, a afirmat Cristina Chiriac, președintă CONAF.

La rândul său, Liliana Agheorghicesei, președinta Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea de Nord-Est și prim-vicepreședintă CONAF a declarat că prioritatea zero este să fie salvat turismul și agenții economici din toate sectoarele de activitate ale acestei industrii importante pentru economia națională.

“Seria acestor întâlniri dedicate deblocării impasului turismului din România și conștientizării imensului potențial pe care îl are ca vehicul de dezvoltare a țării ne-au arătat cât de important este să ne mobilizăm și să colaborăm în căutarea soluțiilor și implementarea acțiunilor. Mă bucur că întâlnirile noastre continuă și cred cu tărie că astfel putem construi planuri și programe practice”, a afirmat președintele Alianței pentru Turism, Dragoș Anastasiu.

Potrivit CONAF, turismul reprezintă pentru România sectorul economic care dispune de un valoros potențial de dezvoltare, neexploatat încă suficient, și este o sursă de atracție atât a investitorilor, cât și a turiștilor străini. În raport cu potențialul turistic, dar și comparativ cu statele vecine, ponderea turismului românesc în PIB este mică, la fel și profitul obținut de întreprinzătorii în turism. În perioada pandemică actuală, turismul a suferit pierderi importante.

“Fiind unul dintre motoarele principale de creștere economică a României, turismul va trebui susținut și dezvoltat la capacitate sporită. Susținerea și prioritizarea sectorului turistic în cadrul economiei naționale, investițiile publice și private, reducerea evaziunii fiscale în turism, digitalizarea și impactul noilor tehnologii în acest domeniu, promovarea turistică inteligentă, precum și parteneriatul echitabil public-privat sunt doar câteva dintre măsurile care vor fi dezbătute pe larg în cadrul evenimentului organizat la Suceava.”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul “Turismul românesc: Între impas și oportunitate” va continua în noiembrie la Cluj și în decembrie la București.

“Demersul vine în sprijinul operatorilor din turism și servicii conexe, în vederea identificării de soluții la problemele cu care aceștia se confruntă și cu scopul poziționării turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă. Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin subliniază că a inițiat acest proiect național în contextul în care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută soluții pentru revenirea la normalitate”, se mai spune în comunicat.

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …