Sunday , May 22 2022

La ce data se vor redeschide școlile în România. Planul autoritatilor

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis împreună cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, au discutat un plan de repornire a şcolilor . Cel mai probabil cursurile se vor relua de la începutul lunii iunie, în condiţii speciale.

Până atunci, prezența profesorilor şi elevilor, la şcoala de pe internet, va fi monitorizată, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un ordin care conţine instrucţiunile pentru desfăşurarea lecţiilor online.

Întâlnirea de la Cotroceni a durat aproximativ două ore. S-a discutat un plan de revenire treptată a elevilor la şcoală.

Cel mai probabil, cursurile în unităţile de învăţământ vor începe la 1 iunie, aşa cum a anunţat şi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Urmează ca, în zilele viitoare, conducerea ministerul Educaţiei să aibă o întâlnire şi cu ministrul Sănătăţii pentru finalizarea planului.

Întoarcerea se va face treptat și în condiții speciale, vor fi restricții. În primul rând, autorităţile vor trebui să asigure măşti pentru toţi elevii, vorbim despre 3 milioane de elevi.

Apoi, este probabil ca, la începutul școlii, de la 1 iunie, să se întoarcă la cursuri doar elevii claselor care susţin examenele naţionale în această vară. Respectiv, elevii de clasa a 8 a şi respectiv clasa a 12-a.

O altă variantă include limitarea numărului de elevi în clase. Concret, în şcolile cu un singur schimb elevii dintr o clasă vor fi separaţi, astfel încât să fie mai puţini. O tură va veni dimineața, o tură după-amiază. Se cauta soluţii şi pentru şcolile cu mai multe schimburi.

Urmează ca până la finalul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare acest plan să fie anunţat cu toate detaliile.

Până atunci însă, profesorii şi elevii vor continuă cursurile pe internet. Iar dacă până acum această activitate de învăţare online nu avea un cadru legislativ, astăzi printr-un ordin de ministru există instrucţiuni clare.

Mai exact, profesorii sunt obligaţi să raporteze cum se face predarea pe internet. Mai mult, atât cadrelele didactice cât şi elevii sunt monitorizaţi de şcoli, adică prezența la orele online este obligatorie. În cazul elevilor, vorbim evident doar de cei care au acces la internet şi tehnologie.

Tot ghidul de miercuri dă libertatea profesorilor de a da note când se vor deschide şcolile pentru activitatea elevilor pe internet în această perioadă, însă notele vor fi trecute în catalog doar cu aprobarea elevilor şi părinţilor.

sursa: stirileprotv.ro

Vezi si

Cod galben de vijelii și averse, sâmbătă după-amiază

Meteorologii au instituit cod galben de instabilitate atmosferică în șase județe din nordul țării. Avertizarea …