Saturday , July 20 2024

La „Casa Octavian” din Sucevița a avut loc vernisajul expoziției Taberei de Pictură a Asociației Artiștilor Plastici Cluj (FOTO, VIDEO)

În perioada 2-9 iunie 2024, la Sucevița, la ”Casa Octavian”, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Taberei de Pictură a Asociației Artiștilor Plastici (AAP) Cluj. În cadrul Taberei, AAP Cluj, în colaborare cu Atelier ArtIris Rădăuți, a desfășurat lecții de pictură în aer liber cu copiii îndrumați de prof. Ioana Irina Ducra.

La ediția din acest an a Taberei au participat: Gabriela Meșter, Marta Deleanu, Alida Nagy, Sanda Ionescu, Nico Boira, Ema Lipovan, Gabriel Năsui, Cornel Turcu, Vasile Mureșan, Elena Boier, Natașa Bardi, Dorina Pop, Victor Apostu, Adela Kostyal, invitat special fiind Lina Sami Ogaily, din Londra.

Gazdă și sponsor al evenimentului a fost ”Casa Octavian” – prof. av.dr. Octavian Mateiciuc.

Duminică, 9 iunie, a avut loc vernisajul Expoziției Taberei, la care au fost înmânate diplome și premii copiilor din cadrul Atelier ArtIris Rădăuți și participanților la această frumoasă și de acum tradițională manifestare de la „Casa Octavian” din Sucevița.

”Din nou pe meleagurile bucovinene, pe aceste tărâmuri de basm, excelent conservate, unde oamenii trăiesc fără abatere de la porturile strămoșești și datinile vechi. Omul de legătură între suflet și realitate, cel care susține cât poate învățământul, cultura, creația, cel care ne oferă această frumoasă oportunitate nu este nimeni altul decât prof. av.dr. Octavian Mateiciuc, Casa Octavian Sucevița a devenit locul unde videle prind viață, cel mai frumos loc de a medita și de a crea lucruri frumoase, iar omul Octavian Mateiciuc este astfel cel mai iubit om din Bucovina”, a ținut să declare Dorina Pop, președinele AAP Cluj. (O.S.)

 

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …