La  “Casa Octavian” din Sucevița a fost lansată a XI-a ediție a Proiectului “CULORILE BUCOVINEI”

reportersite
24 septembrie 2020, 7:31

Tabăra internațională “Colors of Bucovina”, care va va găzdui 12 artiști din 4 țări, se va desfășura în perioada 12-26 octombrie, la Sucevița

La “Casa Octavian” din Sucevița, în cadrul unei excepționale atmosfere bucovinene, la care au participat prof dr. Daniel Hrenciuc, dr. Nicoleta Zagura, invitați speciali Bianca Crengăniș, Formația Memory, a fost lansată XI-a ediție a  Proiectului “CULORILE BUCOVINEI”. Proiectul a luat naștere în anul 2009 cu scopul de a sprijini introducerea Mănăstirii Sucevița în lista obiectivelor patrimoniului mondial UNESCO, proiect desfășurat pe atunci sub egida Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București . În 2009 s-au întrunit la “Casa Octavian” – Sucevița pictori, fotografi, jurnaliști din 16 țări pentru a urma o caravană a siturilor UNESCO din Bucovina. În urma caravanei a rezultat o expoziție internațională la București, unde a fost invitați reprezentați ai ambasadelor, atașați culturali, reprezentanți ai instituțiilor de specialitate. Mereu a fost promovată Sucevița alături de celelalte Biserici Pictate din Nordul Moldovei.

În 2010 Sucevița a fost introdusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ca o extensie a sitului Biserici Pictate din Nordul Moldovei.

Din 2009 până în prezent comunitatea internațională afiliată UNESCO a revenit cu proiecte culturale și educaționale în cadrul proiectului „CULORILE BUCOVINEI”  („Colors of Bucovina”).

Anul acesta,  Asociația Art&Heritage,  în parteneriat cu “Casa Octavian” din Sucevița , Obiectiv de Suceava , Cramele Gramma Iași , Winederful Suceava , Killer Horodnic și Primăria comunei Voitinel, va organiza tabăra internațională “Colors of Bucovina ” în perioada 12-26 octombrie, la Sucevița. Ediția a XI-a taberei va găzdui 12 artiști din 4 țări.

Coordonatorul proiectului este Dr. Nicoleta Zagura, Președinte al Asociației Art&Heritage.