Sunday , December 4 2022

La 63 de ani, Gheorghe Lazăr mai vrea un mandat la conducerea ISJ, iar noile modificări legislative par să-l ajute

gheorghe_lazar_isj_suceava [800x600]

Săptămâna trecută, metodologia de organizare a concursului a fost modificată printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Acum se pot înscrie toţi doritorii care la data susţinerii concursului nu au împlinit vârsta standard de pensionare, profesorul Gheorghe Lazăr având vârsta de 63 de ani 

Chiar dacă la sfârşitul săptămânii trecute, actualul inspector şcolar general, profesorul Gheorghe Lazăr, susţinea că încă nu s-a decis dacă va mai participa la concurs pentru un nou mandat în fruntea învăţământului sucevean, surse din interiorul ISJ ne-au confirmat că acesta îşi doreşte să conducă în continuare destinele şcolii sucevene, iar ultimele modificări legislative par să îl ajute în acest sens. De fapt, “indecizia” pe care o afişa Lazăr era cauzată de faptul că, până la sfârşitul săptămânii trecute, actualul şef al ISJ Suceava nu se putea înscrie la concursul pentru ocuparea postului de inspector general pentru că în legislaţie exista o restricţie de vârstă. Potrivit articolului 2, litera I, din metodologia publicată în 2011, puteau să intre în competiţie doar candidaţii care la data susţinerii concursului aveau vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Gheorghe Lazăr mai are doi ani până la pensie, având vârsta de 63 de ani.
Săptămâna trecută, metodologia de organizare a concursului a fost modificată printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Acum, acelaşi articol spune că se pot înscrie în competiţie toţi doritorii care la data susţinerii concursului nu au împlinit vârsta standard de pensionare. Concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director de Casă de Corp Didactic va avea loc în perioada 11 – 20 martie 2015. Inscrierea candidaţilor se va face între 18 şi 23 februarie 2015, iar dosarele se depun la sediul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceva.
Gheorghe Lazăr a fost numit în funcţia de inspector general în luna mai a anului 2012 de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu, iar pe parcursul a peste doi ani acesta a fost la conducerea învăţământului sucevean, unde se află şi în prezent, până la desfăşurarea concursului pentru postul de inspector general. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Trei transporturi ilegale de lemn, depistate, vineri, de polițiștii suceveni

Și în cursul zilei de vineri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor …

3 comments

  1. Domnilor trebuie apreciat un om cinstit si onest. Sincer va spun ca Lazar este cel mai bine intentionat si corect general post-decembrist, Amintiti-va numai de predecesorul sau, si apoi vorbiti. Daca legea permite si omul mai are doi ani pana la pensie,de ce nu are voie sa participe la concurs.Nu au decat sa participe si mai tineri. Pe cavant tipul e prea cum se cade pentru un general. Abia dupa ce v a pleca o sa vedem.

  2. Te rog nu. Te rog. Ne-am saturat de toti pensionarii sa conduca orasul asta. Aduceti oameni tineri si competenti! Nu mai vrem comunisti!
    Fara jigniri la comunisti, dar gata, 25 de ani a fost destul! Lasati si pe cei tineri sa isi aiba sansa!

  3. Trebuie muncă şi aplicarea legii.Nu numai să vrei şi să poţi.