Thursday , February 2 2023

Klaus Iohannis vizitează sâmbătă, de la ora 16.00, tabăra de refugiați dela Siret

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita în  sâmbătă tabăra de refugiați de la Siret. Cel mai probabil urmează să ajungă în jurul orei 14:00 cu o aeronavă, iar de la aeroport să se deplaseze în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Administraţia Prezidenţială a anunțat că preşedintele Iohannis va efectua, sâmbătă, la ora 16,00, o vizită la tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret. 

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu ocazia prezenţei acesteia la Bucureşti, despre intensificarea sprijinului către Ucraina, punctând că se lucrează pentru operaţionalizarea cât mai rapidă pe teritoriul României a unui hub umanitar care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în Ucraina.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a discutat şi cu Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi – pe care l-a primit la Palatul Cotroceni – despre sprijinul acordat persoanelor refugiate din Ucraina, dar şi Republicii Moldova, confruntată cu un flux masiv de ucraineni plecaţi din ţară.

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …