Tuesday , October 4 2022

Kia recheama peste 1.000 de masini din Romania pentru defectiuni la pedala de frana

kia-sportage

Kia Romauto, distribuitor oficial al mărcii Kia în România, a lansat o campanie de rechemare în service pentru înlocuirea preventivă a contactorului electric al pedalei de frână la mai multe modele, în total urmând să fie verificate aproximativ 1.000 de autovehicule înmatriculate local, potrivit Mediafax.
Campania vizează modelele Sportage (2007 – 2010), Sorento (2007 – 2011), Soul (2010 – 2011) şi Carnival (2006 – 2007).
“La autoturismele afectate pot apărea următoarele disfuncţionalităţi ca urmare a operării cu intermitenţe a contactorului pedalei de frână: nu se aprind sau rămân aprinse stopurile de frână. În funcţie de dotarile autovehiculelor mai pot apărea următoarele simptome: martor ESC aprins, funcţionarea sistemului CruiseControl defectuoasă, nefuncţionarea butonului START, imposibilitatea de a mişca schimbătorul de viteze din P la cutiile de viteze automate. La nivel european nu s-au semnalat accidente datorate defectării contactorului pedalei de frână”, se arată într-un comunicat al Kia Romauto.
Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation. Operaţia de înlocuire a contactorului va dura maxim 45 de minute.
Kia a fost fondată în anul 1944, fiind cel mai vechi producător de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule, în nouă unităţi de producţie construite în cinci ţări, unităţile fiind comercializate în aproximativ 150 de state.
Compania are peste 47.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 42 de miliarde dolari.

Vezi si

4 șoferi reținuți de polițiștii suceveni într-o singură zi

 Duminică în jurul orei 03:20, un bărbat  în vârstă de 28 de ani, din localitatea …