Tuesday , October 3 2023

Justitie de doi bani – Pus in libertate de judecatori dupa ce, beat fiind, a omorat cu masina un copil pe trotuar, la Vatra Dornei

Legile strambe si "amabilitatea" judecatorilor duc la astfel de anomalii
Dup\ ce s-a eschivat `n cinci r=nduri s\ dea declara]ii `n fa]a anchetatorilor, motiv=nd c\ nu are `nc\ un ap\r\tor ales, Gheorghe P`slariu, de 25 de ani, din Vatra Dornei, care a intrat cu ma[ina `ntr-un copil de 14 ani care se plimba cu bicicleta pe trotuar, omor=ndu-l, va fi cercetat `n stare de libertate. Hot\r=rea a fost luat\ de Judec\toria Vatra Dornei
Faptul c\ un copil de 14 ani care se plimba pe trotuar cu bicicleta a murit dup\ ce un [ofer iresponsabil, care conducea cu o vitez\ excesiv\ `n interiorul unei localit\]i a trecut peste el, este acum prilej de discu]ii `n Vatra Dornei. Copilul mort este `ngropat [i putreze[te `n morm=nt iar autorul accidentului [i-a angajat avocat [i se fofileaz\ din fa]a anchetatorilor, invoc=nd felurite motive. Zilele acestea, propunerea de arestare preventiv\ emis\ pe numele lui George P`slariu, de 25 de ani, autorul accidentului mortal de pe strada Foresta din Vatra Dornei, a fost respins\ de Judec\toria din localitate.
~n data de  23.07.2010, la ora 18,07, pe strada Foresta din municipiul Vatra Dornei, George P`slariu de 25 ani din localitate, posesor al permisului de conducere categoriile „A, B”, din anul 2003, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul vitezei excesive [i neadaptate la condi]iile de drum, într-o curb\ deosebit de periculoas\ la dreapta a pierdut controlul volanului, a p\truns pe trotuarul din partea stâng\, loc în care  l-a accidentat  pe minorul D.A. de 14 ani, din localitate care se deplasa cu o biciclet\ pe trotuar, dup\ care  s-a izbit frontal de un stâlp din beton al gardului ce împrejmuie[te o proprietate din zon\.
În urma impactului b\iatul a decedat pe loc, iar conduc\torul auto a suferit leziuni care au necesitat transportul cu ambulan]a la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit diagnosticul de  „traumatism cranio-cerebral acut deschis cu contuzie cerebral\; epistaxis oprit spontan, traumatism toraco-abdominal [i ambele membre inferioare; plag\ contuz\ genunchi drept; stare de ebrietate”, necesitând pentru vindecare un num\r de 7-10 zile de îngrijiri medicale, fiind transferat apoi pentru consult de specialitate la  Spitalul Jude]ean Suceava.
Nu a fost posibil\ atunci testarea cu aparatul etilotest a conduc\torului  auto George P`slariu deoarece era foarte agitat [i necooperant, dar i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care medicul de gard\ [i personalul medical au constatat c\ cel în cauz\ emana miros de alcool.
La `nceputul acestei s\pt\m=ni, în urma continu\rii cercet\rilor privind accidentul mortal de circula]ie a c\rei victim\ a fost minorul D.A., s-a stabilit c\ de la data comiterii accidentului [i pân\ la 05.08.2010 Marius P`slariu s-a internat în mai multe unit\]i spitalice[ti de pe raza jude]elor Suceava [i Ia[i, refuzând s\ dea curs unui num\r de cinci cita]ii procedurale, cu toate c\ în anumite zile s-a aflat la domiciliu, motivând neprezentarea prin  lipsa unui ap\r\tor ales.
~n data de 5 august a.c., cel în cauz\ s-a externat din Spitalul Jude]ean Ia[i [i în dosarul penal întocmit împotriva sa a fost dispus\ [i confirmat\ începerea urm\ririi penale, pentru s\vâr[irea infrac]iunii de „ucidere din culp\”.
La data de 9 august, în jurul orei 09.30, suspectul s-a prezentat la poli]ie cu ap\r\tor ales [i având în vedere probatoriul existent în dosar, începând cu ora 11.00, împotriva sa, a fost dispus\ re]inerea pe o perioad\ de 24 de ore.
În urma prezent\rii de c\tre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lâng\ Judec\toria Vatra Dornei a lui P. Marius la Judec\toria Vatra Dornei cu propunerea de arestare preventiv\ s-a dispus respingerea propunerii de arestare preventiv\ [i s-a luat m\sura ca suspectul s\ nu p\r\seasc\ localitatea pentru o perioad\ de 30 zile, începând cu data de 9 august [i pân\ la 7 septembrie a.c. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Au început probele de furnizare a căldurii în municipiul Suceava

Thermonet a anunțat că începe, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare în timpul …