Saturday , December 3 2022

Județul Suceava, pe locul 5 la nivel național după numărul de candidați înscriși la Definitivat 2021

Examenul de azi are o durată de 4 ore și vizează 40 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe 333 de candidați, dintr-un total de 354 de candidați înscriși la începutul anului școlar. Județul Suceava ocupă locul 5 la nivel național după numărul de candidați înscriși la Definitivat 2021. Pe primul loc se află municipiul București, care are 1.097 candidați înscriși, urmat de Iași, cu 521 de candidați, Cluj – 454, și Timiș – 342 candidați

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, se va desfășura azi, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava. Candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 și, cel mai târziu, la ora 8:00, în baza unui document de identitate valabil. În acest sens, vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naționale, referitoare la normele de prevenire și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, proba se va desfășura la 40 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe 333 de candidați, dintr-un total de 354 de candidați înscriși la începutul anului școlar. Județul Suceava ocupă locul 5 la nivel național după numărul de candidați înscriși la Definitivat 2021. Pe primul loc se află municipiul București, care are 1.097 candidați înscriși, urmat de Iași, cu 521 de candidați, Cluj – 454, și Timiș – 342 candidați.

 

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (102), învățământ primar în limba română (48), educație fizică și sport (35), matematică (18), limba și literatura română (18), psihopedagogie specială (11), biologie (11), educație muzicală (9), limba engleză (9), religie ortodoxă (7), arte vizuale (6), alimentație publică – maiștri instructori (5), mecanică (5), istorie (5), educație socială (4), geografie (3), limba franceză (3), mecanică – maiștri instructori (3), transporturi – maiștri instructori (3), etc.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …