Thursday , February 2 2023

Județul Suceava – cimitir auto

In județul Suceava doar o mașină din zece este mai nouă de cinci ani. In lunile aprilie, mai, iunie la Suceava au fost înmatriculate 10.479 mașini, din care doar 838 sunt cu data fabricației sub 5 anisuceava masini vechi in trafic

Cel mult o mașină din zece, câte au fost înmatriculate în județul nostru în ultima perioadă, nu are data fabricației sub 5 ani. Sucevenii continuă să fie amatori de second-hand în ce privește autoturismele, vânând chilipiruri pe care apoi le înmatriculează și dau alți bani ca să le mai refacă, în unele cazuri cu interesul de a le vinde mai departe. Fără a avea o abordare atât de „plastică” asupra situației, autoritățile confirmă opțiunea categorică a sucevenilor pentru mașini care în cel mai bun caz sunt la mâna a doua.

„În perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule, cei 9 lucrători de la ghișeele compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au desfășurat 10.479 de opera­țiuni de înmatriculare în circulație a vehiculelor, din care doar 838 sunt cu data fabricației sub 5 ani, 3.999 transcrieri, 26 operațiuni de înmatriculare temporară”, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava.

Potrivit sursei citate, în cel de-al doilea trimestru al anului au fost procesate 10.309 certificate de înmatriculare – din care 648 sunt preschimbări de documente, au fost atribuite 4.692 autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele autorizate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați. Totodată, au fost operate 789 radieri auto din evidențe din diferite cauze: schimbarea  caroseriei, la cererea proprietarului, în cazul dez­membrării, furt, export.

Din fericire, conform comunicatului de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, în intervalul de timp analizat nu au fost întocmite documente premer­gătoare de cercetare penală pentru instrumentarea săvârșirii unor infracțiuni. (D.P.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

One comment

 1. …ati redat cateva statistici,ati aratat ca sunt masini vechi in Suceava,in Romania etc…
  Vreau sa va spun ca eu ,subsemnatul…am mare incredere in “Obiectiv de Suceava” si am ramas surprins cu acest punct de vedere ce este demn de 1988… dumneavoastra aveti masina noua?
  Pentru aceste masini ,vechi,rable cum mai zic unii “destepti” unele familii fac mari sacrificii !
  Vedeti stimabile DP mai intai puterea de cumparare a sucevenilor !!! Vedeti mai intai de ce un pensionar din Suceava cu aceiasi vechime si in aceleasi conditii de pensionare are o pensie mai mica decat cel din Bucuresti spre exemplu…sau Brasov.
  Luptati pentru a se face locuri de munca,spre exemplu : sunt multe masini? ia sa mai luam din “cascavalul” celor de la RAR Scheia o felie si sa mai facem inca doua trei RAR in judet !!!
  Se va diminua coruptia si ar fi benefic pentru acele persoane ce asteapta cate sase luni sa-si inmatriculeze “rabla” mult visata !
  Fiecare dupa buzunarul sau…aaa…sunt accidente?…aceleasi masini au circulat si in occident si nu au fost probleme …sic !!!
  Vedeti cu drumurile,vedeti coruptia de la circulatie, faceti ceva spre exemplu Ateliere reparatii auto!! …v-ati intrebat ce se va intampla dupa ce cei ce au fost mecanici pe timpul lui … ,ce ne vor parasi, cine ne va repara masinile?
  Scuzati-ma ,articolul dumneavoastra este asemenea celor din propaganda comunista ! .