Judeţul Suceava, al treilea pe ţară în ceea ce priveşte numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare

reportersite
28/03/18 ora:9:01am

Peste 6.000 de cereri depuse în prima etapă pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Aşa reiese din datele transmise de Ministerul Educaţiei, Suceava aflându-se printre judeţele cu cei mai mulţi copii înscrişi deja în clasa pregătitoare, după Bucureşti şi Iaşi. Reamintim că la nivelul judeţului Suceava sunt propuse 350 de clase cu un total de aproximativ 6.500 de eleviinscrieri

După cum reiese din datele transmise de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Suceava se află printre judeţele cu cei mai mulţi copii înscrişi deja în clasa pregătitoare. Astfel, în prima etapă de înscrieri, care s-a încheiat luni, 26 martie, la nivelul judeţului nostru au fost depuse 6.051 de cereri. Pe locul I în acest clasament se află Bucureştiul cu aproximativ 15.000 de cereri de înscriere depuse,  urmează judeţul Iaşi, cu un număr de 7.000 de cereri depuse, pentru ca la polul opus să fie judeţul Giurgiu, cu cei mai puţini copii înscrişi în clasa pregătitoare. Dintre copiii înscrişi în Suceava, 1.007 au avut nevoie de evaluare psihosomatică, deoarece împlinesc vârsta de şase ani după data de 1 septembrie 2018.

Lista copiilor înmatriculaţi, cât şi informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situaţia copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în unităţile de învăţământ pe data de 30 martie, urmând ca în perioada 12-18 aprilie să se desfăşoare a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, pe locurile rămase libere. In această perioadă, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, o cerere-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8.00 – 18.00, de luni până vineri. Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi ulterior se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare. (Cristina RUSTI)