Friday , January 27 2023

Judecătorii suceveni s-au contrazis din nou în cazul criminalului de la Liteni care şi-a omorât unchiul

Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au decis menţinerea arestului la domiciliu în cazul lui Săvel Ostăcioaie, tânărul de 18 ani, din Liteni, care şi-a omorât unchiul, după ce la sfârşitul săptămânii trecute colegii lor de la Tribunalul Suceava au decis să-i înlocuiască acestuia arestul la domiciliu cu arestul preventiv  

savel ostacioaie [800x600]

După ce pe 12 iunie 2015, judecătorii de la Tribunalul Suceava i-au înlocuit lui Săvel Ostăcioaie, de 18 ani, din oraşul Liteni, arestul la domiciliu cu arestul preventiv, ieri magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au admis contestaţia formulată de inculpat şi au decis meţinerea sa în arest la domiciliu.
Reamintim că pe 5 iunie 2015, Curtea de Apel Suceava a admis apelul formulat de inculpatul Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din satul Siliştea, oraşul Liteni, împotriva sentinţei penale din 13 mai 2015 pronunţată de Tribunalul Suceava. Astfel, magistraţii suceveni au dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul apelant Săvel – Cătălin Ostăcioaie pe o durată de 30 de zile, timp în care nu are dreptul de a părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea instanţei.
Interesant este faptul că locuinţa lui Ostăcioaie este la mai puţin de 50 de metri de casa victimei sale Neculai Costache, bărbat pe care l-a omorât la sfârşitul lunii octombrie 2014. De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au trimis spre rejudecare dosarul în care Ostăcioaie a fost condamnat la şase ani şi şase luni de detenţie.
La mijlocul lunii mai 2015, Tribunalul Suceava a luat faţă de Săvel Ostăcioaie măsura educativă privativă de libertate constând în internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani şi şase luni de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de “omor calificat”, “nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor” şi “uz de armă”.
La începutul lunii februarie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din satul Siliştea, oraşul Liteni, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă.
Anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul anului 2012, inculpatul s-a întors din Italia cu un cartuş pentru pistol şi un cartuş pentru o armă de vânătoare, iar în perioada următoare a găsit pe raza oraşului Liteni, în zonele unde se desfăşurau partide de vânătoare, mai multe tuburi goale provenite de la cartuşe trase de vânători. Săvel Ostăcioaie a luat aceste tuburi şi le-a dus acasă, încolţindu-i ideea de a-şi construi o armă pe care să o folosească în viitor.
Astfel, în circa şase luni de zile, utilizând o ţeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn, diverse şuruburi şi piuliţe, inculpatul a construit o armă artizanală într-o magazie din gospodăria sa. După ce a terminat arma, a folosit cartuşul de vânătoare original pentru a vedea dacă arma funcţionează. Ulterior, într-un alt tub gol de cartuş a introdus fragmente de plumb precum şi praful de puşcă de la cartuşul adus din Italia, turnând deasupra ceară topită de la o lumânare.
La acest tub a lipit capsa percutantă de la cartuşul pentru pistol, Săvel Ostăcioaie declarând că acesta este cartuşul folosit pe 20 octombrie 2014, când l-a omorât pe Neculai Costache, de 47 de ani, din Siliştea – Liteni, cu care avusese un conflict într-un bar din localitate. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …