Saturday , January 28 2023

Judecătorii suceveni au refuzat din nou judecarea în libertate a lui Vasile Lavric, individul acuzat de dispariţia a trei surori

lavric 30 iulie 2014 - 1 [800x600]


Curtea de Apel Suceava respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Vasile Lavric, rădăuţeanul de 56 de ani acuzat că ar fi făcut ca trei surori din familia Iordache să dispară, prin care acesta cerea să fie judecat în stare de libertate. Avocatul acestuia, Cezar Crăciunescu, a precizat că „consider, că în prezent i se face o mare nedreptate acestui inculptat în sensul că nu sunt probe concludente la dosar care să ducă la arestarea lui şi care de mai bine de patru luni e în puşcărie. Mai mult,acesta a intrat în refuz de hrana de 21 de zile şi a avut şi o criză, fiind internat la Secţia Reanimare a Spitalului Judeţean Suceava”. Aparătorul susţine că în cazul în care s-ar lua în calcul faptul că clinetul său ar fi lovit-o pe soţia sa, Nicoleta şi pe baza înscrisurilor medicale, acesta ar putea fi acuzat de lovire în formă simplă şi în niciun caz de tentativă de omor. Cezar Crăciunescu a mai susţinut că în acest caz, clinetul său nu trebuie să fie arestat pentru că Codul Penal nu prevedea la acea dată arestarea.
Reamintim că în data de 5 iunie 2014, Tribunalul Suceava a decis trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Vasile Lavric, rădăuţeanul suspectat că a determinat într-un fel sau altul dispariţia a trei surori, din care una i-a fost soţie, acum mai bine de un deceniu. Lavric a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, victimă fiind soţia lui de la acea vreme, Nicoleta Lavric, una dintre cele trei femei dispărute, toate surori şi fiice ale Corneliei Iordache. Procurorii de la Parchetul General au reuşit să finalizeze rechizitoriul şi să îl trimită în judecată pe Vasile Lavric pentru tentativă de omor, în urma unei agresiuni din anul 2000, cu cinci ani înainte de dispariţia Nicoletei Lavric, fostă Iordache.
Atunci Lavric declarat, pe drumul de la maşina arestului şi până în sala de judecată că „este lucrarea soacrei mele, sunt nevinovat. Ea vrea să mă vadă la puşcărie . Nu sunt vinovat. De ani de zile mi-a făcut numai rău (soacra – Cornelia Iordache, n.r.). O să o dau în judecată şi pe ea . Soţia mea a căzut peste mine, cu capul de sobă. In niciun caz nu i-am dat cu ciocanul în cap. După 14 ani să reclame, este imposibil. După cele ce s-au întâmplat, Nicoleta a mai trăit cinci ani cu mine”. Cum, necum, din 2000 şi până în prezent, au dispărut fără urmă trei surori – Nicoleta, Iuliana şi Ramona, fiice ale Corneliei Iordache. Cu toate patru, inclusiv mama fetelor, Vasile Lavric a avut relaţii intime, cea dintâi fiindu-i şi soţie. Doar Cornelia Iordache, bătrâna familiei mai circulă vizibil prin Rădăuţi iar Vasile Lavric, alături de concubina de acum, Aurica Botnărescu, o acuză pe aceasta că le-a convins pe fete să se ascundă, să plece în străinătate, să se dea singure dispărute, pentru a-i face lui Lavric deranj. Procurorii au săpat în câteva rânduri prin curtea lui Vasile Lavric şi a părinţilor acestuia, în căutare de oase. Au găsit nişte ciolane care însă, în urma expertizei medico-legale s-au dovedit a fi de porc, vită sau chiar de vânat, rădăuţeanul fiind la un pas de a se alege cu un alt dosar penal, pentru braconaj. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …