Friday , May 24 2024

Judecătoarea Chirilă de la Tribunalul Suceava va mai sta în arest încă 30 de zile (VIDEO)

Judecătoarea de la Tribunalul Suceava Ana Maria Chirila, iubitul ei – Ciprian Cotoară si interlopul Mihai Pînzari vor petrece înca 30 de zile in arest preventiv. Judecatorii Curtii Supreme au decis, marti, sa respinga contestatiile formulate de cei trei inculpati fata de mandatele de prelungire a arestarii preventive emis de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, ca judecătoarea din Suceava, Ana Maria Chirilă, acuzată de mai multe infracţiuni, să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia este definitivă. 

“Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Cotoară Ciprian, Pînzari Mihai şi Chirilă Ana Maria împotriva încheierii din data de 31 octombrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţate în dosarul nr. 7220/2/2023 (3654/2023). Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru fiecare dintre contestatorii inculpaţi, în cuantum de câte 100 lei, rămâne în sarcina statului şi se plăteşte din fondurile Ministerului Justiţiei”, se arată în minuta instanţei. Decizia magistraţilor de la Înalta Curte este definitivă.

Interlopul Mihai Pinzari l-a amenintat, desi era in catuse, pe protestatarul Marian Ceausescu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la data de 31 octombrie, prelungirea măsurii arestării preventive pentru cele trei persoane, dar decizia nu era definitivă şi a fost atacată la ÎCCJ.

Judecătoarea din Suceava este acuzată de:

1. Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);

2. Luare de mită;

3. Complicitate la trafic de influenţă;

4. Deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);

5. Punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

”S-a stabilit că inculpata, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate”, au anuntat procurorii.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata ”a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate”.

”Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare ş.a.) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

”Cu privire la infracţiunea reţinută la punctul 3 (complicitate la trafic de influenţă), s-a reţinut fapta inculpatei care, fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre martorul denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat martorului denunţător convingerea că respectiva persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, inculpata a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro„, mai arată Parchetul General.

În ceea ce priveşte infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …

One comment

  1. Dar… deţinere de droguri pentru consum în formă continuată asta de care este acuzata…
    Saraca trebuie sa fie in sevraj daca nu I s-a asigurat accesul la detoxifiere. Nu? Lasa ca plateste statul romana mai incolo pentru asta.
    Ba! Romania e tot mai comica.