Tuesday , September 27 2022

Joi are loc prima bursă a locurilor de muncă pentru salariații care urmează să fie disponibilizați de SC Timber Production SRL

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează Bursa locurilor de muncă pentru ocuparea salariaților care urmează sa fie disponibilizați în Siret. Evenimentul are loc azi și va începe la ora 10, la sediul sucursalei din Siret a SC Timber Production SRL, str. 1 Decembrie nr. 1. Mâine, la aceeași oră și în aceeași locație va avea loc a doua bursă, iar la Casa de Cultură a municipiului Rădăuți, tot cu începere de la ora 10.00, sunt așteptate persoanele afectate de disponibilizări atât vineri, cât și sâmbătă.

Prefectura Suceava anunța săptămâna trecută că au fost identificați 13 angajatori care vor participa la cele două burse organizate cu scopul de a ajuta angajații din Siret și Rădăuți ce urmează a fi disponibilizați, având o ofertă de 766 locuri de muncă. Este vorba despre 7 societăți comerciale cu sediul pe raza județului Suceava și alte 6 care au sediul în București, Constanța, Cluj, Neamț. Între timp, oferta s-a mai îmbogățit cu câteva sute de locuri, însă o bună parte din ele presupun relocarea angajatului în alt județ. Amintim că angajații firmelor din Siret și Rădăuți au protestat la finalul săptămânii trecute împotriva închiderii fabricilor, scandând că nu vor să fie căpșunari, ci să lucreze la ei în oraș.

Prefectul județului, Alexandru Moldovan, a opinat că ofertele vor trezi interesul participanților la bursa pentru locuri de muncă vacante, cu atât mai mult cu cât, la sfârșitul lunii decembrie 2021, în județ se înregistra o rată a șomajului de 4,52%, în evidențele AJOFM Suceava, figurând un număr de 10.401 șomeri.

Meseriile persoanelor care vor fi disponibilizate sunt de inginer mecanic, inginer producție, inginer silvic, inginer electroenergetic, programator, economist, jurist, specialist relații publice, șef depozit, șef schimb, personal administrativ, operator calculator, tâmplar, stivuitorist, lăcătuș mecanic, fochist, fasonator, electrician, instalator, strungar, sudor, operator CNC, macaragiu, femeie de serviciu și muncitori necalificați.

Precizăm că HS Timber Productions SRL București a luat decizia de a închide fabrica de panouri de lemn masiv din Siret și de a reorganiza activitatea la fabrica de cherestea din Rădăuți, ceea ce înseamnă concedierea colectivă a 634 angajați. (O. NUȚU)

 

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …