Joaca nevinovată a doi copii s-a transformat într-o tragedie. O fetita de un an și două luni a murit carbonizată

26 noiembrie 2018, 3:20

Lăsat nesupravegheat, un băiețel din Vatra Dornei s-a jucat cu focul. Micuțul de aproape trei ani a cărat jar din sobă și l-a scăpat pe jos și în pătuțul surioarei lui. Din nefericire, fetița în vârstă de un an și două luni a murit arsă de vie. Mama era la un magazin din apropiere să cumpere lapte când s-a întâmplat tragedia. La întoarcere, femeia și-a găsit fetița carbonizată, iar pe băiețel cu arsuri pe mâini. Medicii l-au diagnosticat pe copil și cu arsuri la nivelul căilor respiratorii. Mama a fost și ea internată cu arsuri la mâini și intoxicație cu fum

O fetiță în vârstă de doar un an și două luni din Vatra Dornei a murit arsă de vie, după ce fratele ei, în vârstă de doi ani și opt luni, a cărat jar din sobă direct în pătuțul ei. Cei mici au fost lăsați singuri în cameră, iar fetița a plătit cu viața. Reprezentanții ISU Suceava au stabilit, duminică, după cercetări, că în casa din Vatra Dornei nu a avut loc o explozie, așa cum a anunțat apelul inițial la 112, ci un incendiu, provocat de copilul de 2 ani și opt luni, care, nesupravegheat, a luat jar din foc și l-a scăpat pe jos și în pătuțul surioarei de 1 an și două luni, care a murit.

Ancheta declanșată după moartea bebelușului de la Vatra Dornei a scos la iveală faptul că la locuința în care se aflau doi copii – o fetiță de un an și două luni și un băiețel de doi ani și opt luni – a izbucnit un incendiu, după ce băiețelul s-a jucat cu focul. Copilul, care a rămas nesupravegheat după ce mama a plecat la un magazin din zonă să ia lapte, a luat din sobă cărbuni aprinși pe care i-a scăpat pe jos și pe pătuțul surorii sale, care a luat foc. Până când s-a întors mama de la magazin, fetița în vârstă de un an și două luni murise carbonizată în pătuț, iar băiețelul suferise arsuri la nivelul mâinilor.

“După cercetările efectuate de pompieri și polițiști, s-a constatat că nu a fost nicio explozie, așa cum s-a anunțat la 112, ci un incendiu. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost stabilită ca fiind joaca copiilor cu focul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Alin Găleată. Băiețelul a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei împreună cu mama sa, de unde medicii au decis transferul acestuia la Suceava, la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”. “Băiețelul a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei, iar medicii au stabilit ca acesta să fie transferat la spitalul din Suceava. Medicii de la Vatra Dornei au considerat că nu este nevoie de elicopter pentru transferul copilului, asta înseamnă că starea copulului nu era foarte gravă, dar așteptăm să vedem decizia medicilor de la Suceava”, a mai spus Alin Găleată. După o evaluare a băiețelului, cadrele medicale sucevene l-au diagnosticat și cu arsuri ale căilor respiratorii, micuțul fiind internat la secția de Pediatrie. Şi mama celor doi copii a fost internată, aceasta suferind arsuri la nivelul mâinilor, dar și intoxicație cu fum, femeia întrând în încăperea în flăcări pentru a-și căuta copiii. Dacă aceasta mai întârzia a magazin, risca să-și găsească ars și băiețelul în vârstă de aproape trei ani. (Cristina RUŞTI)