Tuesday , December 6 2022

Jaguar va prezenta în acest an primul său automobil sport din ultimii 40 de ani

Jaguar va prezenta în acest an primul său automobil sport din ultimii 40 de ani, F-Type, un model decapotabil cu două locuri, cu intenţia de de a concura producători germani precum Porsche, relatează Financial Times. Brandul britanic, deţinut de grupul indian Tata Motors, a făcut anunţul la salonul auto de la New York. Jaguar a previzionat planurile pentru un automobil sport în septembrie anul trecut, la salonul de la Frankfurt, când a prezentat prototipul C-X16. Noul automobil va fi fabricat la fabrica Jaguar Land Rover din Castle Bromwich, Birmingham, urmând să fie lansat pe piaţă în 2013.

Tata Motors face investiţii anuale de 1,5 miliarde de lire sterline în noi produse la fabrica Jaguar Land Rover, într-o nouă fabrică de motoare, precum şi în lansarea producţiei de maşini în China pentru a creştere atractivitatea mărcii şi a ajunge din urmă branduri de lux mai mari precum Mercedes-Benz, BMW şi Audi.
Gama Jaguar include în prezent sedan-urile XF şi XJ şi decapotabila XK.
Noul sport F-Type va concura modelul Porsche Boxter şi SLK al Mercedes, pe un segment profitabil dar foarte competitiv.
“Sunt sigur că automobilul sport va completa bine gama lor de modele. Maşina se va vinde probabil mai bine decât XK, model care se aproprie de sfârşitul ciclului”, a declarat Tim Urquhart, analist la IHS Global Insight.
Ultimul model sport al Jaguar a fost E-Type, lansat în 1961 şi scos din fabricaţie la începutul anilor ’70.
Marca Jaguar a avut performanţe inferioare celor ale brandului Land Rovers, care a fost susţinut de cererea mare pentru vehicule sport utilitare.
Jaguar Land Rover a vândut peste 45.000 de vehicule în martie, în creştere cu 40% faţă intervalul similar din anul trecut şi cele mai bune performanţe din istoria companiei.
Livrările Land Rover au urcat luna trecută cu 45%, iar cele ale Jaguar cu peste 25%.

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …