Tuesday , May 24 2022

Jaful din pădurile de la Sucevița, anchetat de Poliție și Direcția Silvică

După scandalul de la sfârșitul săptămânii trecute, când un cetățean din Sucevița, Lilian Avram, a reclamat faptul că a depistat transporturi ilegale de lemn coordonate de un pățdurar , Mircea Căunei, de la Ocolul Silvic Marginea, zilele trecute s-au deplasat la Sucevița mai mulți polițiști și un reprezentant al Ocolului Silvic. Aceștia au făcut verificări în zona în care ar urma să fie amenajată pârtia de schi, constatând că au fost efectuate defrișări ilegale. Ei au arătat că urmează să ajungă în pădurea de la Sucevița un criminalist și un echipaj din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, precum și cei de la Garda Forestieră, pentru a stabili cu exactitate ce și cum s-a tăiat din pădurea respectivă.

Lilian Avram, care deține și el o cabană în zona respectivă, susține că pădurea a căzut pradă celui care trebuia să o păzească, respectiv pădurarului Mircea Caunei de la Ocolul Silvic Marginea din cadrul Direcției Silvice Suceava.

„Aici, pădurarul Mircea Caunei și oamenii lui au tăiat tot. Ei ce fac, acoperă totul cu lut pentru a da impresia că nu au existat copaci. Mie mi-au ras tot aici în fața cabanei. Opt camioane de lemne au scos de aici. Cine să-l prindă dacă el vine noaptea? Se deplasează cu TAF-ul pe tronsonul pe care ar urma să fie amenajată pârtia de schi. Aici ar trebui să fie tăiați copacii, dar nu acum pentru că nu au autorizație, ci atunci când urmează să fie demarate lucrările la pârtie. M-a amenințat că mă împușcă, că mă omoară, că-mi dă foc la cabană”, a declarat Lilian Avram.

Pădurarul Mircea Caunei

Pădurarul Mircea Caunei a ajuns și el în zonă, însă nu s-a arătat a fi prea comunicativ, el părând că nu dorește prea mult să infirme spusele lui Avram. Din discuțiile purtate de Caunei cu polițiștii a reieșit că în zonă, exploatarea forestieră a fost întreruptă.

„Înseamnă că el a tăiat și acum denunță. (…) O să vină Garda Forestieră și-o să constate”, a spus pădurarul Mircea Caunei cu referire la reclamațiile ce i-au fost aduse din partea lui Lilian Avram.

Un reprezentant de la Ocolul Silvic deplasat și el la fața locului a făcut verificări la o cioată de copac constatând că aceasta a fost tăiată ilegală.

„Până acum nu i-am găsit marca”, a spus reprezentantul Ocolului Silvic, referindu-se la o cioată despre care se bănuiește că a fost tăiată ilegal.

Joi si vineri, în pădurea din Sucevița urmau să ajungă polițiști criminaliști și angajați de la Garda Forestieră, care vor peria întreaga zonă pentru a se descoperi câți copaci au fost tăiați ilegal și poate chiar se va descoperi cine este autorul sau autorii.

Trebuie precizat faptul că, după ce săptămâna trecută pădurarul Mircea Caunei a fost acuzat săptămâna trecută  că a fost implicat într-un transport ilegal de lemne, reprezentanții ROMSILVA au transmis un comunicat conform căruia pădurarul nu ar fi avut niciun fel de implicare în acea afacere.

Vezi si

41,8% dintre suceveni s-au autorecenzat până acum

Prefectura Suceava a informat că până luni, 23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat …

One comment

  1. Nu se întâmplă nimic. Pădurarul are protecție de la București. Fratele său, generalul Ghe. Caunei veghează. Să vedeți cum a scos arbori cu excavatorul de pe drumurile de TAF.