Thursday , July 18 2024

Iulius Mall îşi informează clienţii despre cine e vinovat de mirosul insuportabil care vine de la staţia de epurare

afis de la mall 1

Cum mirosurile cumplite care se ridică de la staţia de epurare afectează şi clienţii care merg la Mall, conducerea centrului comercial a decis să le explice acestora cine este vinovat de această situaţie. Un mare afiş, care reproduce materiale jurnalistice, în care se explică cum a ajuns Suceava în situaţia de a îndura asemenea duhori a fost pus într-o zonă frecventată de mai toţi cei care calcă pragul Mall-ului sucevean

Iulius Mall face un demers inedit, cel puţin pe plan local, cu privire la informarea sucevenilor în legătură cu mirosurile degajate de la staţia de epurare a Sucevei. Astfel, în apropiere de intrarea principală în Mall, o zonă frecventată de mii şi mii de persoane, au fost postate pe un suport special confecţionat, date preluate din materiale jurnalistice cu privire la staţia de epurare. Acolo, sucevenii sunt informaţi despre cauze, despre ţeapa dată de spaniolii de la Dytras care nu şi-au onorat obligaţiile în totalitate, despre proiectul făcut de ACET şi poate ce anume ar lipsi acestuia, milioanele de euro investite şamd. De menţionat că demersul celor de la Iulius Mall vine pe fondul accentuării, în tot mai multe zile, a mirosului de grajd din zona staţiei de epurare a Sucevei. In funcţie de curenţii de aer şi de presiunea atmosferică, precum şi de activităţile din zona staţiei de epurare, mirosul se resimte destul de puternic în parcarea de la Iulius Mall ajungând, până la Bazar, în zona Ambro şi Shopping City. De multe ori, mirosul insuportabil ajunge în unele zone ale cartierului Burdujeni sau urcă până în zona centrală a oraşului.
Totul se datorează faptului că proiectul staţiei de tratare – epurare a fost prost realizat de o firmă spaniolă, Dytras, care a cum se află în insolvenţă. Pe lângă faptul că au conceput o soluţie proastă de tratare a apelor care intră în staţia de epurare, cei de la firma spaniolă au beneficiat şi de faptul că o altă firmă spaniolă, EPTISA, care trebuia să supravegheze realizarea şi implementarea proiectului, s-a făcut că nu observă marile erori apărute pe parcursul realizării staţiei. Cum firmele şi oficialităţile sucevene implicate în acest proiect s-au făcut şi ele că plouă şi că nu înţeleg ce se întâmplă, spaniolii şi-au luat banii, mulţi, şi oraşul a rămas cu marea problemă a mirosurilor pestilenţiale de la aşa zisa staţie de epurare. Cu toate că situaţia a fost semnalată în presa şi televiziunile locale de câteva luni, nimeni nu a fost găsit vinovat, în afară de “mortul” Dytras, şi nimeni nu are habar cum se poate recupera marea ţeapă trasă sucevenilor. Până când situaţia de la staţia de epurare va fi rezolvată, cu alţi bani smulşi din bugetul oraşului, sucevenilor nu le rămâne decât să îndure duhorile, iar patronilor de magazine sau restaurante să-şi ceară scuze clienţilor, explicându-le, atât cât se poate, cine e vinovat de ruşinoasa situaţie (D.P.)

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …

5 comments

 1. Cine va pus sa va faceti maal langa groapa de cacat a orasului suceava? Vati lacomit ca vau dat voie cat mai aproape de oras.?ei acum va rog sa suportati cu stoicism toate mirosurile ce vor fi degajate pana ce primaria o sa aloce din banii prostilor care dau impozite ca voi sa aveti castig mare iar noi sa suportam in continuare neajunsurile provenita de la alesii care neau promis ca ne fac cutare si cutare daca vor fi alesi si vor fi la carma bugetului format din sudoarea noastra.

 2. Dytras a tras multe tepe! La Pascani, la Botosani, la Falticeni, etc… Consultantii care au acceptat efectuarea platilor sunt copartasi? Subcontractorii sunt vinovati? Scrisorile de garantie sunt emise de banci din Algeria/Tunisia?! Protectia mediului ce spune? SRI?! Protesteaza cineva in fata CJ Suceava de infestarea cu bacterii?!

 3. Am mai propus acest lucru si revin. Cat timp vor persista mirosurile, cetatenii sa nu plateasca canalizarea in factura de la intretinere. Insistati la administratori, ca se poate. Eu asa am procedat si voi proceda in continuare. Sa se specifice pe chitanta ca nu platiti canalizarea. Iar daca se va scumpi apa si canalizarea, asa cum au de gand cei de la ACET ca sa scoata fonduri pentru remedierea situatiei, SA NU MAI PLATIM DELOC DIFERENTELE. Sa scoate banii din buzunarele celor in care au intrat. De la noi din buzunare sa scoata un c.a.c.a.t, ca asta ne-au servit in ultimul timp.

 4. eu nu inteleg ce caut in centrul orasului o statie de epurare.

  • Care centrul orasului prietene?
   Unde se afla acum superbul mall, pe vremuri, parintii tai mergeau la munca.
   A uitat lumea mirosul combinatului…