Saturday , October 23 2021

IŞJ Suceava: Tabletele elevilor din județ, pregătite pentru predarea online

”Stocurile de tablete au fost verificate înainte de debutul noului an școlar. Avem un flux de vreo 40-50 de tablete care trec prin service și apoi ajung înapoi la elevi, din cauza unor probleme tehnice, în rest, dispozitivele distribuite elevilor în cadrul programului național <Şcoala de acasă> sunt funcționale. Dacă mai există la ora actuală elevi fără dispozitive electronice cu conexiune la internet, este doar vina directorilor, pentru că au avut mai multe ocazii să ceară tablete sau chiar să le achiziționeze. În cazul în care se va ajunge în situația, nedorită de altfel, să trecem la învățământ exclusiv online, elevii din județ vor avea dispozitive care să le asigure accesul la cursuri”, a explicat șeful IŞJ Suceava, inspectorului școlar general Grigore Bocanci 

La începutul acestei luni, Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava a cerut directorilor unităților de învățământ informații cu privire la situația tabletelor oferite elevilor din județ prin programul național ”școala de acasă”. Potrivit inspectorului școlar general Grigore Bocanci, în cazul în care se va ajunge din nou la suspendarea cursurilor cu prezență fizică din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID, elevii vor avea dispozitive electronice cu ajutorul cărora să participe la cursurile online.

”Stocurile de tablete au fost verificate înainte de debutul noului an școlar. Avem un flux de vreo 40-50 de tablete care trec prin service și apoi ajung înapoi la elevi, din cauza unor probleme tehnice, în rest, dispozitivele distribuite elevilor în cadrul programului național <școala de acasă> sunt funcționale. Dacă mai există la ora actuală elevi fără dispozitive electronice cu conexiune la internet, este doar vina directorilor, pentru că au avut mai multe ocazii să ceară tablete sau chiar să le achiziționeze. În cazul în care se va ajunge în situația, nedorită de altfel, să trecem la învățământ exclusiv online, elevii din județ vor avea dispozitive care să le asigure accesul la cursuri”, a explicat șeful IșJ Suceava.

Amintim că la finalul anului 2020 au fost livrate în unitățile de învățământ din județ, în mai multe tranșe, 8.950 de tablete, prin programul ”Şcoala de acasă”, destinate elevilor care provin din familii defavorizate și familii numeroase. Alte circa 3.000 de tablete au fost achiziționate de IșJ Suceava, în baza hotărârii 756, și distribuite, la începutul anului 2021, elevilor care au solicitat astfel de dispozitive, pentru a putea participa la școala online. La acestea, s-au mai adunat alte câteva sute de tablete și laptopuri care au fost donate elevilor care aveau nevoie de ele, astfel că circa 12.000 de dispozitive au onorat toate cererile depuse în cadrul programului ”Şcoala de acasă”, după cum au informat inspectorii școlari la acea vreme.

Ministerul Educației a transmis, la începutul verii, că elevii vor putea folosi dispozitivele primite și ca ajutor la teme, pentru învățare sau aprofundare și, mai ales, pentru pregătirea pentru examene, nu doar în perioada în care cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate. O parte dintre directorii școlari fie nu au înțeles acest aspect, fie au preferat să prevină situațiile nedorite în care ar fi trebuit să pună părinții să înlocuiască sau să plătească tabletele stricate sau deteriorate, astfel că au ținut dispozitivele în depozitele școlii pe perioada vacanței de vară. Important este că, în acest an școlar, miile de elevi care anul trecut nu au putut participa la școala online, din cauza lipsei dispozitivelor cu conexiune la internet, nu se vor mai confrunta cu această problemă. (Oana NUȚU)

Vezi si

Un ieromonah oprit de la slujire de actualul și de fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, riscă să fie caterisit

Ieromonahul Petru (Petru-Claudiu) Geonea a fost chemat într-o ședință care a avut loc la Centrul …