Wednesday , July 6 2022

IȘJ Suceava a început să inspecteze predarea online

”Am început inspecțiile privind predarea online, cu accent pe prezența cadrelor didactice și a elevilor la cursuri. Verificăm și modul în care se țin lecțiile online, fiecare inspector ocupându-se de disciplina sa. Vom face o monitorizare periodică a inspecțiilor online și vom vedea exact ce concluzii vom avea”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a început inspecțiile privind activitatea de predare online, la două săptămâni de la suspendarea activităților didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor.

secretarasite Ministerul Educației a transmis la finalul lunii trecute un draft cu regulamentul pentru inspecțiile școlare, care are arpoximativ aceeași formă cu cel vechi, deci inspecțiile se vor desfășura în mare parte la fel și în mediul online.
secretarasiteInspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu a precizat că se verifică, în primă fază, prezența la cursurile online atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor, dar și modul de desfășurare a predării zilnice. ”Am început inspecțiile privind predarea online, cu accent pe prezența cadrelor didactice și a elevilor la cursuri. Verificăm și modul în care se țin lecțiile online, fiecare inspector ocupându-se de disciplina sa. Vom face o monitorizare periodică a inspecțiilor online și vom vedea exact ce concluzii vom avea”, a precizat inspectorul Puiu.

Conform Ministerului Educației, inspectorii școlari care efectuează aceste inspecții online intră pe platformele digitale odată cu elevii și profesorii, având astfel posibilitatea de a asista la curs și de a verifica în special calitatea actului educațional.

Amintim că IȘJ Suceava și Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava au inițiat un proiect de susținere a învățământului online atât pentru elevii din anii terminali, care se pregătesc pentru examenele naționale, dar și pentru ceilalți elevi interesați, cât și pentru profesorii suceveni, în perioada suspendării activităților care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

CCD Suceava a pus accent pe acordarea de sprijin pentru acele cadre didactice care nu au experiență în desfășurarea lecțiilor online și îndrumarea profesorilor cu scopul de a gestiona mai bine timpul de predare în mediul online, la fel ca și resursele ce le sunt puse la dispoziție. Pe site-ul CCD Suceava există o secțiune denumită Suport activități didactice în online, care cuprinde recomandări pentru folosirea resurselor informaționale digitale, realizate de personalul didactic din județul Suceava și puse la dispoziția colegilor, dar și un orar suport tehnic pentru utilizatorii platformelor digitale educaționale. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare meteo COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică …