IŞJ Suceava anunță că toate unitățile de învățământ sunt pregătite pentru reprimirea elevilor

reportersite
27 ianuarie 2021, 8:00

”Nu există lipsuri, nici din punct de vedere al materialelor didactice, nici al materialelor sanitare necesare respectării măsurilor de siguranță. Dacă ar fi să ni se ceară să reluăm mâine cursurile, suntem pregătiți”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu . In contextul eliminării scenariului de învățare în sistem hibrid, noi reguli de distanțare vor fi stabilite în urma analizei din data de 2 februarie, când va fi luată decizia finală privind deschiderea și funcționarea unităților de învățământ  

Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava a finalizat inspectarea unităților de învățământ din județ cu privire la existența condițiilor optime pentru reluarea activităților didactice după vacanța intersemestrială a elevilor. Au fost verificate, în primul rând, stocurile de măști și dezinfectanți, necesari pentru respectarea măsurilor de siguranță în școli, dar și partea logistică, pregătirea spațiilor de învățare și existența circuitelor de acces în unitățile școlare.

”Am finalizat inspecțiile tematice cu privire la pregătirea unităților școlare pentru primirea elevilor și reluarea activității. Nu există lipsuri, nici din punct de vedere al materialelor didactice, nici al materialelor sanitare necesare respectării măsurilor de siguranță. Dacă ar fi să ni se ceară să reluăm mâine cursurile, suntem pregătiți”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

Ministerul Educației a explicat că noua schemă de revenire la școală, ce urmează a fi pusă în practică începând cu data de 8 februarie, dacă evoluția epidemiologică o va permite, anulează scenariul de învățare în sistem hibrid. Regula prin care o jumătate de clasă era fizic, la școală, și cealaltă jumătate învăța de acasă, online, a fost scoasă din uz de către autorități. În acest context, noi reguli de distanțare vor fi stabilite, de comun acord, de către ministerele Sănătății și Educației, în urma analizei din data de 2 februarie, când va fi luată decizia finală privind deschiderea și funcționarea unităților de învățământ.

În scenariul verde merg toți elevii la școală, în cel galben merg doar elevii din învățământul primar, cei de clasa a VIII-a și a XII-a și preșcolarii, în timp ce elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a vor face ore online. În localitățile care se vor afla în scenariul roșu vor fi deschise grădinițele și clasele I-IV, care vor fi închise doar în momentul în care se va atinge indicele de infectare cu coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori. (O. NUȚU)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Edina 27/01/2021 la ora 8:35 -

    Ca la comunisti. Cred ca astia sunt ciuma rosie, cind raporteaza triumfator ca s-a depasit norma la hectar. Sunt clase in judet de 35-37 de elevi. Cum reusesc ei sa pastreze distanta? Au taiat clase si vom vedea si clase de 50 de elevi. DEMISIA!!!!!!!! Sindicatele tac, profesorii sunt amenintati ca se taie clase, ore si vor fi dati afara etc.Niste incompetenti, cae doar cred ca fac servicii partidului