Thursday , April 18 2024

IŞJ Suceava anunță că peste 10.000 de elevi din ani terminali vor participa la activitățile de pregătire pentru examenele de final de an

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul Cezar Anuței, din raportările consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județ, reiese că un număr de 10.709 elevi din ani terminali vor participa la orele de pregătire anunțate pentru perioada 2-12 iunie, dar și 6.578 de cadre didactice. Menționăm că, la nivelul județului, în acest an școlar sunt înregistrați circa 7.200 de elevi de clasa a VIII-a care ar urma să susțină evaluarea națională în luna iunie, iar 5.600 de elevi de clasa a XII-a și 450 de elevi de clasa a XIII-a vor avea de susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Directorii unităților de învățământ din județ pregătesc intens procedurile ce trebuie restectate de angajații din sistem odată cu reluarea cursurilor, în perioada 2-12 iunie, când elevii din anii terminali se vor prezenta la școală pentru a se pregăti pentru examene. În acest sens, Ministerul Educației a solicitat Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava o informare care să cuprindă numărul elevilor de clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a care vor participa la orele de pregătire de luna viitoare, dar și al cadrelor didactice care vor desfășura activitățile respective.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul Cezar Anuței, din raportările consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județ, reiese că un număr de 10.709 elevi din ani terminali vor participa la orele de pregătire anunțate pentru perioada 2-12 iunie, dar și 6.578 de cadre didactice. Menționăm că, la nivelul județului, în acest an școlar sunt înregistrați circa 7.200 de elevi de clasa a VIII-a care ar urma să susțină evaluarea națională în luna iunie, iar 5.600 de elevi de clasa a XII-a și 450 de elevi de clasa a XIII-a vor avea de susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Drept urmare, rezultă că foarte puțini sunt cei care nu vor să reia cursurile de frica îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus, considerând că pregătirea pentru examene este foarte importantă, în condițiile în care ultimele două luni de școală online vin la pachet cu unele lacune în învățarea materiei de examen. ”Eu sunt însărcinată și totuși îl las pe fiul mei să meargă la școală în luna iunie pentru pregătire. E foarte importantă media lui la examene și lecțiile online au fost mai mult teme făcute de el singur și apoi date la control profesorilor. Sunt sigură că are multe de recuperat și sper să reușească în cele două săptămâni de pregătire la școală”, a spus Mihaela G., mama unui elev de clasa a VIII-a din municipiul Suceava.
Consiliile de administrație ale unităților de învățământ trebuie să stabilească în această perioadă propriul circuit de intrare și de ieșire a elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, modul în care se va realiza igienizarea/dezinfecția unității de învățământ, dar și toate detaliile ce țin de desfășurarea activităților de pregătire a sesiunilor de examen pentru elevii din ani terminali.

Elevilor care vor participa la cursurile de pregătire din perioada 2-12 iunie, la care prezența nu este obligatorie, li se va monitoriza zilnic temperatura corporală la intrarea în unitatea de învățământ și vor fi însoțiți tot timpul de un cadru didactic, păstrând distanțarea socială. Purtarea măștii sanitare este obligatorie pe toată durata prezenței la școală, atât pentru elevi, cât și pentru întreg personalul școlii, care vor fi nevoiți să își igienizeze regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau săpun. De menționat că în sălile de clasă vor intra maximum 10 elevi, situați la circa 2 metri distanță unul de altul, iar durata activităților desfășurate de aceștia nu va fi mai mare de 3 ore, pentru elevii de liceu și de 2 ore, pentru elevii de gimnaziu. La sfârșitul activităților elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea către domiciliu. (Oana NUȚU)

Vezi si

Flutur și-a înregistrat candidatura la președinția CJ Suceava. ”Candidez pentru continuarea marilor proiecte”

Președintele organizației județene Suceava a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, este primul care și-a înregistrat …

No comments

  1. Poate ne spune tovarasul Anutei cum plateste si mai ales de de, angajatii din invatamant.Evident cursuri online ZERO.Numai un prost, oare chiar este si el si toti din ISJ,poate s a creada ca se justifica salariul cu acele pseudo cursuri online.Exemplu:sari capra acuma,in fata camerei sa te vad,sau polizeaza acuma si ascute un cutit (ca sa vb de ingineri),etc.
    Ce sa mai vb de educatoare de gradinita sau camin.Iau salariu 100% si freaca menta.IAr noi toti platim, ca taxe si impozite cine da?
    Aaaaa,e an electoral? Scuze