Sunday , April 21 2024

IȘJ Suceava a stabilit 4 centre de înscriere pentru concursul național de Titularizare. Candidații își pot depune dosarele începând de luni

Înscrierile, care vor avea loc în perioada 9-17 mai, se vor face la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, fiecărui centru fiindu-i alocate anumite discipline. Noutatea din metodologia concursului din acest an constă în obligația președintelui comisiei și a inspectorilor școlari pentru managementul resurselor umane de a consilia candidații în privința disciplinelor de concurs la care se pot înscrie în funcție de studiile pe care le-au efectuat, precum și posturile didactice/ catedrele pe care le pot ocupa.

Luni, 9 mai, încep înscrierile pentru concursul național de Titularizare 2022, iar candidații vor putea depune dosarele până în data de 17 mai. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a stabilit patru centre de înscriere, care vor funcționa de luni până vineri, între orele 09.00-14.00.

Este vorba despre Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava. La centrul 1 se pot înscrie candidații pentru posturile de educatoare, învățători, istorie, geografie, limba și literatura română, limbi moderne și limbi materne. La centrul 2 sunt așteptați candidații pentru posturile de arte (educație plastică, educație vizuală, educație muzicală), biologie, chimie și fizică, la centrul 3 candidații pentru disciplinele tehnice (pentru ingineri și maiștri instructori), informatică, matematică, posturi din învățământul special care necesită atestat de educație specială, învățământ special, educație fizică, religie sau pentru alte posturi didactice care nu au fost menționate, iar la centrul 4 se vor putea înscrie candidații pentru posturile din palate și cluburi ale copiilor, disciplinele socio – umane și posturile din cluburile școlare sportive.

Noutatea din metodologia concursului din acest an constă în obligația președintelui comisiei și a inspectorilor școlari pentru managementul resurselor umane de a consilia candidații în privința disciplinelor de concurs la care se pot înscrie în funcție de studiile pe care le-au efectuat, precum și posturile didactice / catedrele pe care le pot ocupa. Până la data de 23 mai, ora 16, în toate inspectoratele școlare / centrele de înscriere a candidaților, datele de înscriere ale candidaților se înregistrează în aplicație, indiferent de opțiunile candidaților: angajare prin concurs pe perioadă nedeterminată, transfer prin concurs, detașare la cerere prin concurs/ concurs specific/ continuitate, angajare prin concurs pe perioadă determinată, repartizare în baza rezultatelor obținute la concursurile de titularizare din anii anteriori. Apoi, va fi publicată atât situația dosarelor de înscriere respinse și motivele pentru care au fost respinse, cât și lista candidaților înscriși la concursul național și graficul privind susținerea probelor practice/ orale și a inspecțiilor speciale la clasă. Acestea se organizează și se desfășoară în perioada 24 mai – 30 iunie, iar eventualele contestații la aceste probe se soluționează în aceeași perioadă.

Desfășurarea probei scrise din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice vacante în unitățile de învățământ preuniversitar va avea loc în data de 13 iulie. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Puternic incendiu la un depozit de materiale și o casă din Solca. Pompierii au salvat o femeie de 75 de ani pe care au găsit-o dormind într-o cameră

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii …