Wednesday , July 6 2022

IȘJ Suceava a primit 548.000 de măști, ce vor fi distribuite în școlile care organizează cursuri și examene

În cursul zilei de vineri, 29 mai, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a primit toate măștile medicale solicitate pentru a face față necesarului desfășurării pregătirii elevilor din ani terminali, a Evaluării Naționale, Bacalaureatului și a concursului de Titularizare.

”Am primit vineri dimineață, într-o primă tranșă, 400.000 de măști, apoi cea de-a doua tranșă, de 148.000 de măști, a ajuns în cursul după-amiezii de vineri. Noi am solicitat acest număr de măști atât pentru elevii și cadrele didactice care vor participa la pregătirea din perioada 2-12 iunie, cât și pentru examenul de Bacalaureat, pentru Evaluarea Națională și chiar și pentru Titularizare”, a precizat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Aceste a explicat că măștile vor fi distribuite pe zone, iar directorii școlari le vor ridica pe bază de proces verbal, iar mai apoi produsele vor ajunge în școli.

Inspectorii școlari au efectuat inspecții tematice în unitățile de învățământ în care urmează să se desfășoare activități de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, iar aceste controale vor continua și săptămâna viitoare. Măștile medicale, absolut obligatorii, vor fi distribuite gratuit atât elevilor, cadrelor didactice, cât și personalului didactic auxiliar și nedidactic prezent în unitățile școlare. Colectarea măștilor se va face în locuri speciale, semnalizate corespunzător, iar la sfârșitul activităților elevii vor primi o nouă mască de protecție.

Din raportările consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județ, reiese că un număr de 10.709 elevi din ani terminali vor participa la orele de pregătire din perioada 2-12 iunie, dar și 6.578 de cadre didactice. În acest an școlar sunt înregistrați circa 7.200 de elevi de clasa a VIII-a care ar urma să susțină evaluarea națională în luna iunie, iar 5.600 de elevi de clasa a XII-a și 450 de elevi de clasa a XIII-a vor avea de susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat. (O. NUȚU)

Vezi si

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare meteo COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică …