Saturday , December 10 2022

IȘJ Suceava a modificat lista cu ratele de vaccinare din unitățile de învățământ din județul Suceava. Alte 9 școli au trecut de pragul de 60% și primesc elevii la cursuri de luni

În cursul zilei de vineri, ratele de vaccinare din unitățile de învățământ sucevene au suferit modificări, astfel că Inspectoratul Școlar Județean Suceava a actualizat în cursul zilei de sambătă informațiile, așa cum au fost transmise de către consiliile de administrație ale școlilor.

Potrivit noii liste, luni vor merge la cursuri elevii din 68 de unități de învățământ din județul Suceava. Față de lista inițială, au atins pragul minim de 60% personal vaccinat alte 9 unități de învățământ, și anume Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Școala Postliceală Sanitară Suceava, Liceul Tehnologic ”Vasile Deac” Vatra Dornei, Școala Gimnazială Băișești, Școala Gimnazială Măriței, Școala Gimnazială Zamostea și Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Bucovina Câmpulung Moldovenesc.

Ministerul Educației a transmis, în cursul dimineții de vineri, că școala începe luni pentru toată lumea, însă în unitățile de învățământ în care rata de vaccinare a personalului este sub 60% elevii vor face cursuri online. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli a fost modificat, a anunțat vineri Ministerul Educației. ”Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat. Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60%”, se arată în documentul transmis de Ministerul Educației.

Decizia trecerii de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, în situația atingerii procentului de 60%, prin raportare la fiecare zi de vineri. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …