Friday , December 9 2022

IŞJ: Şcolile încălzite cu lemne sunt pregătite pentru sezonul rece, iar cele racordate la rețeaua de gaze naturale trebuie să aibă grijă la consum

Sezonul rece pune probleme, în acest an, pentru populație, în contextul creșterii prețului la utilități, dar mai ales instituțiilor care trebuie să încălzească spații mari. Printre acestea se numără și unitățile de învățământ, care au raportat probleme la plata utilităților încă din sezonul rece trecut, în special cele din zona Rădăuți.

Grigore Bocanci ISJ Suceava Obiectiv
Inspectorul școlar ­ge­neral Grigore Bocanci

La începutul acestui an școlar, în urmă cu o lună, Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a verificat, în cadrul inspecțiilor tematice, dotarea școlilor cu combustibil în vederea asigurării căldurii pe perioada lunilor ce urmează. ”Unitățile de învățământ care au centrale pe lemne sunt aprovizionate corespunzător cu combustibil, deci nu ar trebui să existe probleme în sezonul rece. Cele care sunt racordate la utilități, trebuie să își gestioneze consumul de gaz, să nu ajungă în situația în care să aibă de plătit facturi uriașe”, a spus inspectorul școlar general Grigore Bocanci, șeful IŞJ Suceava.

În contextul dat, directorii școlari au anunțat că vor face economie, pe cât posibil, fără să afecteze condițiile de învățare pentru copiii din clase. Anul trecut, unitățile școlare cu facturi foarte mari la utilități au cerut sprijin din partea primăriilor, dar și a IŞJ. (O. N.)

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …