Tuesday , October 4 2022

IȘJ atrage atenția directorilor că ei fac doar propuneri de schimbare a scenariului în care funcționează școala. Deciziile le ia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

”Dragi colegi, dumneavoastră, la nivelul unității de învățământ, nu elaborați înștiințări cu privire la modificarea scenariilor de funcționare, ci doar faceți propuneri. Deciziile se iau de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Vă rog frumos, luați aminte la acest aspect. Dacă decideți trecerea la scenariul roșu, vă asumați acest lucru cu tot ce implică”, a subliniat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. CJSU a informat că va face eforturi pentru a transmite zilnic rapoarte cu incidența infectării populației, și nu doar săptămânal, cum s-a procedat până acum, pe baza cărora să poată fi solicitate modificări de scenarii.

Grigore Bocanci ISJ Suceava Obiectiv
Inspectorul școlar ­ge­neral Grigore Bocanci

Un subiect intens dezbătut la Reuniunea managerială organizată joi dimineață de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, la care au participat directorii unităților de învățământ din județ, a fost implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării elevilor și angajaților din sistem cu COVID. Au fost apreciate, în mod aparte, eforturile directorilor de a menține activitatea didactică în scenariul verde sau galben și gestionarea situațiilor de îmbolnăvire depistate, astfel încât nu s-a ajuns la crearea de focare în unitățile școlare.

”Apreciez acei directori care au făcut tot ce este posibil ca activitatea didactică să se desfășoare față în față. Dragii mei colegi, chiar dacă dispunem de toate mijloacele tehnice, probabil, este punctul meu de vedere și luați-l ca atare, învățământul față-în-față este cel care dă putere și valoare actului didactic. În situații de urgență ne pliem pe celelalte scenarii, dar este de apreciat efortul tuturor celor care sunt în clasă, cu elevii, expuși de 20-30 de ori, în fiecare zi, dar care vin cu dorința de a face act didactic de calitate”, a punctat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

În ceea ce privește scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ, reprezentanul CJSU a informat directorii școlari participanți la ședința online că, pentru a fi și mai exacți, se vor transmite zilnic rapoarte cu incidența infectării populației, și nu doar săptămânale, cum s-a procedat până acum. ”Vom face eforturi și cred că vom reuși să trimitem date și mai exacte, și anume incidențe zilnice, nu neapărat săptămânale, cu rugămintea ca dumneavoastră să le studiați și, acolo unde se impune trecerea dintr-un scenariu în altul, din proprie inițiativă, să elaborați și să transmiteți o propunere de consiliu de administrație de modificare a scenariului, astfel încât noi, în cel mai scurt timp posibil, să emitem o hotărâre de Consiliu județean. Ar fi mult mai corect să nu ne sesizăm noi din oficiu, ci să faceți dumneavoastră propunerile, tot din motiv de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic”, a punctat reprezentantul CJSU, locotenent Ionuț Cobziuc, care a reiterat importanța informării corecte cu datele oficiale privind situația epidemiologică actualizată din fiecare UAT printr-un simplu apel la numărul de telefon 0230. 220. 105, și nu din alte surse, neoficiale, care pot transmite date eronate.

Cu privire la modificările scenariilor de funcționare, inspectorul școlar general Grigore Bocanci a ținut să sancționeze în mod public, în cadrul reuniunii manageriale, acei directori care au luat decizia trecerii în scenariul roșu înainte de a primi aprobarea DSP și a CJSU, așa cum cere procedura, pentru că actul în sine este ireversibil vreme de 14 zile, iar elevii sunt cei care au de suferit, în principal.

”Dragi colegi, dumneavoastră, la nivelul unității de învățământ, nu elaborați înștiințări cu privire la modificarea scenariilor de funcționare, ci doar faceți propuneri. Deciziile se iau de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Vă rog frumos, luați aminte la acest aspect. Dacă decideți trecerea la scenariul roșu, vă asumați acest lucru cu tot ce implică”, a subliniat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. (Oana NUȚU)

 

 

Vezi si

UPDATE: Grav accident la Bunești. O femeie de 52 de ani a murit după ce o mașină a căzut de pe un podeț (FOTO)

Marti, in jurul orei 16:30, pe DC 70A, pe raza comunei Bunești, s-a produs un …

No comments

  1. La scoala generală nr.3 din Suceava, sunt mult mai multe cazuri de covid atat la elevi, cat si la personalul didactic. De ce se musamalizeaza si nu se trece in scenariu roșu?? Atat părinții cat si copiii stiu ca exista multe îmbolnăviri nedeclarate in rândul elevilor care stau acasa. In cancelarie, profesorii nu poarta masca. Mai mult, multi profesori nu s-au testat si ascund. Va ieși o tragedie. Cine raspunde??