Tuesday , May 17 2022

IȘJ anunță anchete la Costâna și la Bosanci, în cazul profesorului și educatoarei arestați pentru agresiuni sexuale. ”Două fapte condamnabile, practic de neînțeles”

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a fost informat de cele două acuzații de la Școala Gimnazială ”Vasile Bumbac” Costâna, structura a Școlii Gimnaziale Todirești și de la Școala Gimnazială Bosanci, de către conducerile școlilor, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă seara de IȘJ Suceava.

“Situațiile sunt foarte grave, atât în cazul domnului Chiseliță Vicențiu Dragomir, cât și în cazul doamnei Maria Podolac, ambii profesori fiind arestați pentru 30 de zile.

Sunt două fapte condamnabile, practic de neînțeles, în care poliția și procuratura își  vor exercita atribuțiile, anchetele fiind în curs de desfășurare.

Echipe de control ale inspectoratului școlar vor realiza anchete la sediul celor două unități de învățământ în cursul săptămânii viitoare. Vor fi verificate și examenele psihologice susținute de către cei doi profesori la începutul anului școlar. De asemenea, la nivelul școlilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină”, a transmis profesorul Grigore Bocanci, inspectorul şcolar general.

De precizat este faptul că la Costâna, ancheta inspectoratului este în desfășurare, joi a fost o echipă de control la unitatea de învățământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat deoarece își luase concediu fără plată.

”Inspectoratul școlar va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații, conform legislației în vigoare”, se mai arată în comunicatul menționat. (O.S.)

 

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …