Sunday , July 21 2024

Își pregătește Flutur un înlocuitor?

Au rămas mai bine de trei luni până la preluarea de către Gheorghe Șoldan a mandatului de președinte al Consiliului Județean, dar actualul președinte Gheorghe Flutur se gândește să predea temporar atribuțiile unui vicepreședinte.

Acest lucru rezultă din faptul că este deja convocată o ședință ordinară pe data de 19 iunie iar penultimul proiect din ordinea de zi a stârnit deja controverse.

Sunt peste 20 de puncte pe ordinea de zi a Consiliului Județean care se va întruni în ședință ordinară miercurea viitoare, iar cel de la punctul 22 se referă la „desemnarea unui vicepreședinte al Consiliului Județean pentru a exercita temporar atribuțiile președintelui Consiliului Județean”.

Acesta este un proiect care va fi supus aprobării și care nu a fost inițiat de președintele în exercițiu al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, ci de vicepreședintele Vasile Tofan.

Deocamdată, funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava nu a fost vacantată, iar Gheorghe Flutur nu a demisionat. Ba mai mult, el a condus, vineri, 14 iunie, o ședință de îndată a CJ Suceava, dar inițierea acestui proiect de hotărâre lasă să se înțeleagă că Gheorghe Flutur are în plan o posibilă renunțare la funcție înainte de termen.

Teoretic, vicepreședintele care va prelua atribuțiile președintelui CJ Suceava în caz de vacantare a funcției este ales prin vot secret, dar având în vedere că ambii vicepreședinți – Vasile Tofan și Niculai Barbă – sunt de la PNL iar primul este cel care a inițiat proiectul, cel mai probabil Vasile Tofan va fi cel care va prelua interimatul CJ Suceava.

Contactat telefonic, Gheorghe Flutur nu a vrut să facă niciun comentariu cu privire la acest proiect sau la alte speculații cu privire la demersul inițiat de Vasile Tofan. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Copil rănit ușor, la Frasin, într-un accident produs de un șofer care nu a acordat prioritate

Sâmbătă, în jurul ora 13.05, C. Cosmin, de  29 ani, din  Târnăveni – Mureș,  conducea …

One comment

  1. Fuge și asta în Albania sa nu-l mai poată nimeni întreba se falimentul județului?