Friday , December 9 2022

ÎPS Calinic, ironic cu cei care au atitudine ireverențioasă

O enoriașă l-a întrebat pe arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, cu privire la ceea ce ierarhul anunțase că va fi evaluarea personalului administrativ, arătându-se nemulțumită că încă nu a fost făcută publică evaluarea anunțată cu ceva vreme în urmă de chiriarh. „Doamne, ajută! «La teorie toți suntem buni, practica ne omoară!». Înaltpreasfinția Voastră, a expirat luna iunie, perioadă în care ne-ați promis o evaluare a celor din staff-ul administrativ”, se menționa, printre altele, în scrisoarea enoriașei. Menționăm că ea i s-a adresat prelatului în acest sens spre finele lunii trecute și nu întru totul de o manieră obiectivă, ci și cu acuzații la adresa personalului și chiar cu insinuări la adresa chiriarhului. „Bănuiesc că pe cei de pe alte meleaguri pe care i-ați adus «câtă frunză și iarbă» (și care ce credeți că fac? Taie frunze la câini) cu siguranță nu-i puteți evalua: ei au «expertiză», iar cu cei autohtoni ați dat-o la pace pentru «liniștea» dumneavoastră. Să înțeleg că s-a format o simbioză între dumneavoastră, ciocoii vechi și ciocoii noi? Sau sunteți în plină evaluare?”, i-a transmis enoriașa arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

În schimb, ÎPS Calinic i-a răspuns că evaluarea pentru prima jumătate a anului se face după ce trece acest interval de timp și, de regulă, în prima parte a lunii iulie. „Nu cred să existe vreo instituție care să facă evaluarea semestrială în prima zi a lunii următoare, imediat după miezul nopții!”, a precizat chiriarhul. De altfel, prelatul a ținut să îi răspundă și că „sunt unii care, din păcate, „nici la teorie nu sunt buni, nici la practică!”, dar cărora le face plăcere să își dea cu părerea, crezând că astfel se fac utili”. Spunându-i enoriașei că nu-i înțelege graba cu privire la această evaluare, i-a dat asigurări că vor fi evaluați toți.

Cu privire la cei despre enoriașa s-a exprimat ireverențios spunând că „taie frunze la câini”, ÎPS Calinic i-a răspuns că, totuși, „au contribuit la schimbarea în bine a feței Arhiepiscopiei prin toată lucrarea lor”, adăugând că despre aceasta se va afla într-o bună zi, odată cu publicarea unui album cu „starea de fapt a mănăstirii la venirea acestora, spre rușinarea multora”. Referitor la „cei autohtoni”, așa cum i-a numit enoriașa, prelatul a ținut doar să-i precizeze: „spuneți, am dat la pace, „pentru liniștea mea”, de parcă aș fi fost vreodată în război cu oricare dintre ei (s.n.)”.

„Stimată doamnă, cu oamenii care își fac treaba, dincolo de cât de dragi le sunt fraților, nu am absolut nimic de împărțit. Legat de o eventuală simbioză între „mine, ciocoii vechi și ciocoii noi”, înțelegeți ce vreți; depinde de gradul dumneavoastră de cultură și de „bunele” dumneavoastră intenții. Din păcate, deși nu vreau să cred că lipsesc, vă spun sincer că sunt greu de observat”, a încheiat, ironic, ÎPS Calinic. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …