Thursday , December 1 2022

Ionela Huluță și doi dintre copiii ei, morți în cumplitul accident din județul Bacău, au ajuns aseară la casa părintească

Cele trei sicrie, de un alb imaculat, au fost așezate în casa bunicilor, transfigurați de durere. Colegii din Londra ai lui Darius, băiețelul de șapte ani mort alături de sora și mama sa, i-au făcut un altar de flori și candele și i-au adus jucării și desene . Slujba de înmormântare va avea loc joi, la Biserica ”Sfântul Andrei” din cartierul sucevean Burdujeni

Lacrimi și multă durere pentru familia, apropiații, dar și pentru oamenii simpli din Vicovu de Sus care s-au adunat marți seara la căpătâiul celor trei sicrie, de un alb imaculat, să-și ia rămas bun de la Ionela Huluță și de la cei doi copii ai săi, morți în cumplitul accident de duminică dimineață, din județul Bacău.

Curtea părintească din satul Laura, Vicovu de Sus, a fost neîncăpătoare, iar bunicii, care și-au așteptat atât de mult nepoții acasă, erau înmărmuriți de durere, lângă sicrie. Rudele povesteau că familia Huluță avea bilete de avion din Luton, pentru Suceava, dar din cauza unei neînțelegeri, fiica lor de doar trei luni nu apărea ca bebeluș, în sistem, iar politica companiei Wizz Air permite doar 15 bebeluși îmbarcați la bord; al lor fiind al 16-lea, au fost coborâți din avionul pentru Suceava și îmbarcați apoi într-un alt avion, cu destinația București. O rudă le-a dus mașina la aeroport, de unde au pornit nerăbdători spre casă. Parcă destinul s-a încăpățânat să-i ducă duminică dimineață în localitatea Răcăciuni, județul Bacău.

Durere mare este și în comunitatea de suceveni din Londra, iar la Școala ”Saint Bernadette”, din cartierul londonez Harrow, colegii și cadrele didactice ale lui Darius au făcut un adevărat altar de flori și candele. Foștii colegi i-au adus jucării, desene în memoria prietenului lor, iar părinții acestora au donat bani, în urna depusă în incinta unității de învățământ.

Cele trei sicrie vor sta, până joi dimineață, în casa părintească a Ionelei, când vor pleca spre Suceava, unde mama și cei doi copii vor fi înmormântați. Slujba religioasă va avea loc la Biserica ”Sfântul Andrei” din cartierul Burdujeni, familia Huluță având domiciliul în acest cartier. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …