Wednesday , February 21 2024

Ion Lungu: Turul Ciclist al României va porni de la Suceava. Vor participa 150 de sportivi din 15 țări

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat miercuri, 25 ianuarie, că Turul Ciclist al României va debuta de la Suceava, ca urmare a celor stabilite la Suceava la începutul lunii decembrie 2022, la sediul Primăriei, cu reprezentanții Federației Române de Ciclism.

”Este un lucru deosebit de important pentru promovarea orașului nostru, mai ales datorită faptului că EUROSPORT va transmite competiția”, a declarat primarul Lungu.

Conform acestuia, la competiție vor participa 25 de echipe, cu un număr de 150 de sportivi din 15 țări. Perioada de desfășurare a evenimentului cunoscut ca Mica Buclă este între 3 și 10 septembrie.

La Suceava, la Cetatea de Scaun, va avea loc prologul.
Orașul nostru va fi gazda turului timp de 3 zile și vor avea loc următoarele evenimente:
*4 septembrie – Prezentarea echipelor
*5 septembrie – Contratimp individual/Cursa copiilor
*6 septembrie: Start etapa 1.


”Contribuția municipalității constă în asigurarea finanțării cu suma de 400.000 lei pentru cazare și masă pentru 480 de participanți, identificarea locațiilor unde se va desfășura evenimentul, restricționarea circulației și obtinerea avizelor necesare.
Este un eveniment care se încadrează în Noua Strategie de Turism a orașului, și anume de a organiza cât mai multe evenimente în urbea noastră”, a mai spus primarul Lungu. (O.S.)

Vezi si

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost …