Thursday , July 18 2024

Transportul metropolitan poate deveni funcțional la 1 septembrie. Lungu: Este un proiect unicat în România

Ion Lungu, primarul în funcție al municipiului Suceava, a anunțat miercuri dimineață că sistemul de transport public metropolitan ar putea deveni funcțional pe 1 septembrie, în urma eforturilor susținute ale municipalității și ale localităților partenere.

Conform primarului Sucevei, momentan, cele 50 de autobuzele au ajuns la sediul firmei BMC din Ilfov, unde sunt echipate cu sistemele de îmbarcare (sisteme de numărare și informare călători, camere video, localizare vehicule etc.) și vor fi livrate la Suceava  până la sfârșitul lunii iulie, urmând apoi ca acestea să fie înmatriculate.

”Se lucrează la constructia Autobazei de la sediul TPL de pe Traian Vuia. Vom promova în regim de urgență atribuirea contractului de gestiune temporar pentru TPL, pentru maximum 2 ani, pentru că TPL îndeplineste condițiile europene, conform Regulamentului Parlamentului European”, a declarat primarul Ion Lungu.

Până la finalizarea noii autobaze, pentru a putea fi puse în funcțiune noile autobuze, acestea pot fi încărcate la stațiile de pe strada Căpitan Grigore Andrei, care au capaciate de încărcare si pentru aceste 50 de autobuze, pe lîngă cele 62 existente, a explicat primarul Lungu.

El a mai spus că pentru transportul metropolitan  va fi adoptat sistemul de ticketing, mai puțin portofelul electronic, care va fi implementat cu finanțare prin POR.

”Este un proiect unicat în România și sunt optimist că, cu un efort susținut din partea municipalității și al localităților partenere,  transportul metropolitan sucevean poate fi pus în funcțiune la data de 1 septembrie 2024”, a afirmat primarul Ion Lungu.

Proiectul de transport public ecologic de călători va fi implementat în Zona Urbană Funcţională Suceava, din care fac parte municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Moara, Pătrăuţi, Şcheia, Ipoteşti, Bosanci şi Mitocu Dragomirnei. (O.S.)

 

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …

One comment

  1. Vai dar ce ma bucur!
    Acum zici ca este nefunctional transportul asta metropolitan? Au trebuit 16ani pentru o metropola de 15 km de la un capat la altul! Bravo! O realizare mareata pe final de mandat, realizare de care posteritatea va fi mandra secole inainte!