Ion Lungu susține că la nivel guvernamental este un haos iar noul Guvern va trebui să rezolve în primul rând problema bugetului pentru 2020

10/10/19 ora:6:01am

 

Președintele Organizației Municipale a PNL Suceava, Ion Lungu, a vorbit despre modul în care actualul Guvern al României își face treaba, precum și despre responsabilitatea pe care PNL o are. „Este clar că azi nu se guvernează și nu este o mare fericire să ajungă PNL-ul la guvernare, însă ne trebuie responsabilitate și trebuie să ne asumăm. O astfel de guvernare directă sau indirectă, care erodează nu este benefică. Noi nu putem lăsa țara neguvernată. Acest Guvern este un haos total”, a spus Ion Lungu.

El a explicat că problema adoptării unor măsuri legate de fondurile europene – dând exemplu Axa 4 din cadrul POR, dar referindu-se și la alte programe derulate prin MDRAP și CNI – nu au fost soluționate tot pe fondul crizei guvernamentale.

Despre instalarea unui nou Guvern, edilul Sucevei a spus că acesta trebuie, în primul rând, să fundamenteze bugetul realist pentru anul 2020, chiar dacă nu va fi pe placul tuturor. Întrebat dacă ar accepta o funcție în Guvern, primarul Ion Lungu a spus că el este primar și nu va pleca la București. „Eu am fost ales primar și îmi duc mandatul până la capăt. Nu am ambiții de București”, a spus Ion Lungu.

În contextul în care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (liderul organizației județene Suceava a PNL), l-a invitat pe președintele României, Klaus Iohannis, să ia parte la inaugurarea noului Ambulatoriului al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Ion Lungu a spus în conferința săptămânală de presă (răspunzând unei întrebări în acest sens) că, dacă moțiunea de cenzură va trece, președintele Klaus Iohannis va avea o agendă foarte încărcată, care nu-i va permite să se deplaseze în țară, însă doar șeful statului poate ști dacă va veni sau nu. De altfel, nu este sigură nici prezența acestuia la o ședință a Asociației Municipiilor din România care va avea loc la Sibiu. Până acum, președintele țării nu a confirmat prezența la Suceava. De precizat că noul Ambulatoriu al SJU Suceava va fi inaugurat pe 16 octombrie 2019. (D.P.)