Ion Lungu susține că de când s-a ridicat carantina nu mai are aceste raportări cu privire la evoluția COVID-19 în Suceava

reportersite
18 iunie 2020, 0:05

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, în conferință săptămânală de presă de miercuri, 17 iunie, că nu are informații exacte despre evoluția epidemiei cu noul coronavirus în municipiul Suceava. Întrebat cu privire la necesitatea/obligativitatea informării autorităților administrației publice locale referitoare la evoluția COVID-19, Ion Lungu a spus că, în mod normal, primarii ar trebui informați, dar a precizat și faptul că el are atribuții relativ limitate din acest punct de vedere și că nu este „prim-secretar”.

„Din păcate, nici eu nu mai știu azi care este realitatea. Mă bucur că a venit un nou șef la DSP. Pare un om în ordine”, a declarat primarul de Suceava. Pe de altă parte, după cum a spus edilul, situația cu privire la nerespectarea comunicării trenează odată cu ridicarea stării de carantină și coincide cu plecarea directorului interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan „chiar dacă unii au blamat-o la vremea respectivă”, dar erau raportări zilnice pe care primarul nu le-a mai primit, deși le-a solicitat.

De altfel, primarul este de părere că nu a fost Manuela Trifan de vină pentru discuțiile iscate ulterior cu privire la raportările de acolo. „Avem o reală problemă la DSP și trebuie să o recunoaștem. Mă bucur că a venit acest domn Sădean care să facă ordine acolo pentru că este corect să avem aceste raportări, să avem toate cazurile, mai ales că suntem obligați de lege să informăm unitățile de învățământ cu persoanele care sunt în izolare, în carantină. Azi nu le am. Sper să se pună ordine la DSP să avem aceste informații”, a spus Ion Lungu. (D.P.)