Monday , February 6 2023

Ion Lungu: “Sunt semnale că ar veni un investitor la Foresta”

“Tot ce vă pot spune este că cineva s-a interesat dacă Primăria rămâne alături de fotbal în cazul în care va prelua Foresta”, a spus primarul Sucevei Chiar dacă va reuși să-și achite datoria către Fisc, echipa locală de fotbal nu va mai putea primi întreg bugetul de 1.500.000 de lei promis de Primărie pentru acest an. “Vor primi sume proporționale cu lunile rămase până la sfârșitul anului”, a anunțat Ion Lungu 

 ion lungu conferinta de presa 14 iunie 2017

Chiar dacă va reuși să-și achite datoriile către Finanțe, clubul de fotbal Foresta Suceava nu va mai primi de la Primărie întreaga sumă de bani promisă pentru acest an, 1.500.000 de lei. În schimb, primarul Ion Lungu are semnale că un om de afaceri ar fi interesat să preia gruparea din Areni.

„Sunt ceva semnale că ar veni un investitor la fotbal, dar nu dezvălui astăzi mai multe amănunte. Doamne-ajută, îl așteptăm! Acest buget, de 15 miliarde pentru fotbal, este pentru un an de zile. Noi nu mai putem da acum 15 miliarde până la sfârșitul anului, pentru că nici cei de la club nu i-ar putea justifica. Banii din urmă nu se pot justifica. Vor primi sume proporționale cu lunile rămase până la sfârșitul anului. Dacă vine un investitor serios, anul viitor, Primăria va pune la bătaie din nou 15 miliarde și, să spunem ca și investitorul respectiv ar pune tot 15 miliarde, am putea să o punem de o promovare. Nu vreau să punem căruța în fața cailor, trebuie să asteptam, tot ce vă pot spune este că cineva s-a interesat dacă Primăria rămâne alături de fotbal în cazul în care va prelua Foresta”, a anunțat Ion Lungu, în cadrul unei conferințe de presă organizată ieri.

 Provocare pentru Gheorghe Flutur: “Să vină și Consiliul Județean în sprijinul sportului sucevean!”

In altă ordine de idei, primarul Sucevei a atenționat conducătorii cluburilor sportive locale să chibzuiască mai bine modul în care cheltuiesc banii primiți de la bugetul local. „Am văzut o declarație a domnului Vlad, că este nevoie de 500.000 de euro pentru ca echipa de rugby să poată evolua în următorul sezon în SuperLiga. Nu vreau să comentez, dar totuși mi se pare o sumă destul de mare. Mi-am arătat intenția de a dubla bugetul echipei locale de rugby, îi vom ajuta, dar fac aici un apel către toate sporturile: trebuie să-și chibzuiască foarte bine banii ca să funcționeze cu bani cât mai puțini. Nu vreau să aduc reproșuri nimănui, dar au fost perioade în care sportivii aveau o indemnizație de 2.000-3.000 de euro pe lună, iar primarul sub 1.000 de euro. Atunci când sunt bani publici trebuie să fim mai raționali. N-am nimic împotriva să se atragă sponsori privați, iar aici îi fac o provocare și președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, să vină și ei în sprijinul sportului sucevean. Nu putem doar noi să susținem și handbalul și rugby-ul și, poate, și fotbalul”, a mai spus primarul Ion Lungu. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …

One comment

  1. Ai fost ales de 18% din alegatori si dupa aproape 10 ani,nu stii de ce esti primar si ce trebuie sa faci pentru comunitate, Se vede ca doar atat te duce capul,sa ajuti familia in afaceri si sa faci doar lucruri marunte. Mergi inj Cluj si vezi cum arat un municipiu. Rusine sa va fie !