Monday , December 4 2023

Ion Lungu: Sumele cuvenite cetățenilor care au cazat persoane din Ucraina vor fi decontate de autoritățile locale

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la Cluj Napoca la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, cu  Apostolos Tzitzikostas -Președintele Comitetului Regiunilor din Europa și Matthew Baldwin, coordonatorul proiectului “100 de orase inteligente si neutre din punct de vedere climatic până in 2030”.

La întâlnire au participat primari si președinti de consilii judetene din România.

Conform primarului Sucevei, principala problemă care s-a discutat a fost legată de gestionarea problemelor apărute din cauza razboiului din Ucraina.

”Am solicitat în interventia mea decontarea sumelor reprezentînd ajutoare umanitare trimise in Ucraina, la Cernăuți, din sume care vin de la Uniunea Europeană, având în vedere că am depus dosarul cu documentele justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta.

De asemenea, am convenit ca sumele care se cuvin cetațenilor care au cazat persoane din Ucraina, să fie decontate de autoritătile locale și sa fie recuperate de la Guvern, pentru a asigura celeritate in primirea sumelor de către cetățenii români care au asigurat cazare si masă celor din Ucraina”, a declarat primarul Lungu.

Acesta a menționat faptul că atât premierul României, cât și si Presedintele Comitetului Regiunilor au apreciat efortul depus de judetul Suceava, prin HUB-ul de la Aeroportul Salcea, si de municipiul Suceava prin ajutorul dat orașului Cernăuți. (O.S.)

 

Vezi si

Cresc tarifele de vizitare la Muzeul de Istorie și la Cetatea de Scaun  

Consiliul Județean Suceava a aprobat, la ultima ședință, un proiect de hotărâre referitor la taxele …