Ion Lungu s-a înscris în cursa electorală pentru un nou mandat la Primărie

reportersite
19 aprilie 2016, 7:56

“Suceava – oraș de nivel european”, acesta este genericul sub care Ion Lungu și-a depus candidatura la Primăria municipiului Suceava, din partea PNL. “Dragi suceveni, vin în fața dumneavoastră cu inima deschisă și îndrăznesc cu respect să vă mai cer votul pe data de 5 iunie 2016 deoarece am certitudinea că orașul nostru merge pe un drum bun. Eu nu vin în fața dumneavoastră cu promisiuni, cu cuvinte care să se audă bine la urechile dumneavoastră. Vin în fața dumneavoastră cu realizări, cu fapte, care au putut fi văzute, atinse și înțelese de suceveni”, și-a început Ion Lungu mesajul către locuitorii orașului. Sunt 29 de candidați liberali pentru CL Suceava, lista fiind deschisă de Ion Lungu, urmat de Ovidiu Doroftei, Lucian Harșovschi și Cristian Irimie. Ion Lungu a prezentat după depunerea candidaturii principalele obiective pe care le va avea în vedere în următorii patru ani, de la proiecte comune pe axa Suceava – Botoșani la realizarea unei noi rute ocolitoare, sală polivalentă, stadion nou, pod nou peste râul Suceava, dar și inițiativa de modernizare a Sucevei începând de la scara blocului  

 lungu depunere candidatura - 1

Ieri dimineață, începând cu ora 10.30 a avut loc la Biroul Electoral Municipal (BEM), amenajat în clădirea Primăriei Suceava, depunerea candidaturilor Partidului Național Liberal pentru funcția de primar și pentru funcțiile de consilier local. La eveniment au participat, pe lângă primarul în funcție Ion Lungu, candidat din partea PNL pentru al patrulea mandat,  majoritatea candidaților înscriși pe lista de consilieri, dar și personalități politice liberale sucevene, în frunte cu președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur. Au fost prezenți și au asistat la procedurile de verificare a dosarelor de candidatură depuse (operațiune care a durat fix 43 de minute, n.r.) și deputații suceveni Sanda Maria Ardeleanu și Ioan Bălan, precum și alți susținători liberali.

După operațiunile de verificare prin confruntare (actele au fost verificate concomitent atât de președinte, cât și de vicepreședintele BEM, n.r.), a avut loc o scurtă sesiune de declarații pentru presă, pe treptele Primăriei Suceava.

Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, Ion Lungu, s-a adresat în acest fel sucevenilor:

“Dragi suceveni, vin în fața dumneavoastră cu inima deschisă și îndrăznesc cu respect să vă mai cer votul pe data de 5 iunie 2016 deoarece am certitudinea că orașul nostru merge pe un drum bun. Eu nu vin în fața dumneavoastră cu promisiuni, cu cuvinte care să se audă bine la urechile dumneavoastră. Vin în fața dumneavoastră cu realizări, cu fapte, care au putut fi văzute, atinse și înțelese de suceveni. De aceea nu îmi propun să intru într-o luptă sterilă cu contracandidații mei. Indiferent dacă este campanie electorală sau nu, eu trebuie să mă lupt zi de zi cu problemele importante ale sucevenilor. In această bătălie de reconstrucție și dezvoltare a orașului nu sunt singur. Am în spatele meu o echipă puternică de consilieri locali. Am în dreapta mea pe domnul Gheorghe Flutur, viitor președinte al Consiliului Județean, acum senator, am lângă mine parlamentarii de Suceava, domnul deputat Ioan Balan și doamna deputat Sanda Maria Ardeleanu și sunt convins că vom face o echipă bună împreună. Dar lucru cel mai important pe care îl sper este ca, așa cum au fost în ultimii 12 ani, alături de mine să fie sucevenii. Fiecare sucevean are o contribuție importantă la dezvoltarea orașului nostru”.lungu depunere candidatura - 2

29 de candidați liberali pentru CL Suceava. Lista este deschisă de Ion Lungu, urmat de Ovidiu Doroftei, Lucian Harșovschi și Cristian Irimie

Ion Lungu a anunțat și echipa de consilieri ai PNL cu care se va prezenta la alegerile din 5 iunie 2016. “Echipa pentru Consiliul Local este puternică, îmbină elanul tineresc cu experiența celor cu părul alb, așa, ca mine. Media de vârstă este 45 de ani, avem reprezentanți eligibili pe lista de consilieri din toate cartierele municipiului Suceava. 31%, adică 10 din 29, sunt candidați femei, 28% sunt tineri. Pe lista de candidaturi sunt reprezentate aproape toate categoriile socio-profesionale: economiști, ingineri, doctori, profesori, juriști, un fizician, un chimist, un tehnician și un asistent tehnică medicală”, a arătat Ion Lungu, care a citit ulterior lista candidaților pentru Consiliul Local al municipiului Suceava.

Conform listei, pe primul loc se află Ion Lungu, primarul în funcție. Urmează: 2. Doroftei Ovidiu; 3. Harșovschi Lucian; 4. Irimie Cristian Anton (căruia Ion Lungu i-a mulțumit pentru ceea ce a făcut pentru sistemul spitalicesc din Suceava în perioada în care a lucrat la București ca ministru secretar de stat în Ministerul Sănătății, n.r.); 5. Zarojanu Angela; 6. Flutur Mihai-Alexa; 7. Arămescu Adrian; 8. Crețu Silviu-Cristinel; 9. Prorociuc Daniel; 10. Ungurian Daniel; 11. Bicsi Bogdan; 12. Vornicu Corneliu; 13. Cîrlan Liviu; 14. Onofrei-Răileanu Gheorghe; 15. Enea Liviana; 16. Băițan Vasilică; 17. Tătăranu Costel; 18. Jescu Aurel; 19. Ionesi Constantin; 20. Păstrav Bogdan; 21. Ciobâcă Ion; 22. Bucătar Diana; 23. Huianu-Airinei Maria; 24. Bilius Emilia; 25. Sulea Alexandra-Paula; 26. Longier Ana; 27. Atănăsoaie Elena-Bianca; 28. Macovei Olivia; 29. Bahna Mihaela-Elena. De menționat că deliberativul local al municipiului Suceava are alocat, conform legii, un număr de 23 de consilieri locali, inclusiv doi viceprimari. “Cu această echipă puternică vom continua modernizarea municipiului Suceava”, a conchis Ion Lungu.lungu depunere candidatura - 3

 “Suceava – oraș de nivel european”, titulatura generică a programului lui Ion Lungu și al echipei sale la Primărie, pentru următorii patru ani

Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, primarul în funcție Ion Lungu, a prezentat după depunerea candidaturii câteva puncte din platforma-program a Partidului Național Liberal de administrare a municipiului Suceava în perioada 2016 – 2020. Sub  titulatura “Suceava – oraș de nivel european” sunt câteva obiective prioritare: finalizarea parcului economic Suceava – Botoșani. “Impreună cu domnul președinte Gheorghe Flutur, cu Primăria și Consiliul Județean din Botoșani, Consiliul Județean Suceava, să facem acest proiect important, cu fonduri aduse direct de la Bruxelles, să creăm locuri de muncă. O sală polivalentă cu 5000 de locuri; ruta ocolitoare II: Suceava – Ipotești – Salcea; pod nou pentru râul Suceava în zona Termica; amenajare zona de agrement Tătărași; finalizare infrastructură în cartierul Europa; 40 de autobuze electrice noi la TPL; modernizarea piețelor din cartierele George Enescu și Burdujeni; reabilitare și modernizare Curtea Domnească; continuarea modernizării rețelelor termice din municipiul Suceava; amenajarea de parcări supraterane de reședință; modernizarea Sucevei de la scara blocului, un proiect foarte important și apreciat de suceveni; finalizarea reabilitării termice în municipiul Suceava și contorizarea individuală; modernizarea locurilor de joacă și crearea altor zone de agrement; realizarea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcine; regularizarea râului Suceava în zona Ițcani, cu amenajarea unei zone de agrement, pentru care există aprobare de la SGA, speranța fiind ca să se poată obține fonduri europene pentru un asemenea proiect; realizarea de noi cimitire în cartierele Burdujeni, Obcine și George Enescu; un parteneriat cu USV pentru realizarea campusului universitar II de la Moara, în zona metropolitană”. Mai sunt pe lista scurtă reparații și dotare cu instalație nocturnă a stadionului Areni, dar și realizarea unui stadion nou, proiect considerat realizabil de Ion Lungu. In plan cultural, este deja programată organizarea festivalului internațional de film pentru amatori Unika 2016, un parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor pentru sărbătorirea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei și a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, în anul 2018, desigur. (Neculai ROSCA)

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Alecu 19/04/2016 la ora 12:31 -

  Corect este să menționez și de șpagatul ceva mai elegant sau cel puțin nu atât de ostentativ și de agresiv pe care l-a făcut Doroftei între Băișanu, Balan și Lungu. Poate a contat locul de bună ziua pe care l-a lăsat iar Lungu cu toate defectele lui apreciază chestii de genul acesta, la fel cum apreciază și pe cei care au lucrat la Ambro (iar prietenii ăștia).
  Tot corect este să spunem, așa ca să ne distrăm până la capăt, că Ungurian, adjunctul șefului PNL pe George Enescu, este înaintea șefului organizației de cartier pe lista lui Lungu: așa se întâmplă când șeful le trage la măsea iar adjunctul e pocăit sadea.

 2. Alecu 19/04/2016 la ora 12:20 -

  Bine că l-a pus Lungu pe Doroftei pe locul al doilea, nu l-a mai pus pe Harșovschi. Era prea de tot după șpagatul nesimțit pe care l-a făcut ba cu Balan, ba cu Lungu; asta ca să nu intrăm în detalii mai vechi gen Uricec, Croitoriu, chiar și Barbă într-o anumită măsură.
  Totuși lista lui Lungu parcă e lista lui Schindler: s-au băgat tot felul de personaje care vor să se salveze, dar marea deosebire este că unele personaje nu merită salvate, spre deosebire de Schindler unde mai puteau fi salvate altele.
  Astfel: Zarojanu este expirată, Arămescu este un fel de Marian Munteanu mai provincial (dacă vă puteți închipui așa ceva), Crețu parcă se vedea prefect la un moment dat iar acum a coborât ștacheta, Prorociuc parcă nu-l suporta pe Lungu și era printre cei care l-au susținut pe Băișanu (mai demult, acum se schimbă vremurile și năravurile), Bisci este un „mânuitor al facebokului” și numai acolo îi este locul la ce fel de șpagat a făcut (prietenii știu ce și de ce), Vornicu este perimat, Enea și Băițan nu sunt prea valoroși și de aceea cred că își merită locurile cu slabe șanse de a ajunge consilieri locali, Jescu – striperul de Sucevița – a tot pendulat de la un partid la altul și are ceva probleme cu inima așa că locul său pe listă îl ferește de palpitațiile expunerii electorale de primă linie iar Păstrăv nici nu știu bine ce caută pe lista respectivă, probabil că nici el – loc eligibil ioc, mare reclamă doar la scara de bloc șamd.
  Ca un adevărat gentleman, dl. Lungu a rezervat ultimele opt locuri (total neeligibile) doamnelor și domnișoarelor. Din punctul meu de vedere, persoane ca Bucătar Diana sau Bilius Emilia (nu doar acestea) puteau reprezenta mai cinste PNL-ul decât Angela Zarojanu și Liviana Enea.
  Dacă Ciobâcă Ion (loc 21) este „bancherul” cunoscut prin Suceava, atunci chiar nu îl înțeleg pe Lungu: e mai valoros alde Arămescu decât Ciobâcă? Onofrei-Răileanu Gheorghe (loc 14) e șef la PNL pe George Enescu și nu stă în fața unuia Mihai Alexa Flutur de prin Ițcani, dar cel din urmă e în relație bună cu nașul său (prietenii știu mai multe).
  Cu așa o listă, mare lucru să câștige Lungu încă un mandat iar dacă îl va câștiga va fi cu emoții mari în continuare și sunt șanse mici de tot să aibă 12 consilieri locali din 23 ca să-și poată să desemneze viceprimarii.

 3. Valentin P. 19/04/2016 la ora 9:13 -

  Draji șușeveni … miși ș beri-n șentru !